Lleida
8-22° C (sol)
97% 26 km/h

16 octubre 2019

Solidaritat educativa sobre rodesLlegint la premsa d’aquesta setmana literària, observo amb molt d’interès una iniciativa que farà una empresa lleidatana durant aquests dies de Sant Jordi. La reconeguda firma Rodi (centres de tallers mecànics i de canvis de roda líders en l’àmbit estatal) donarà 20 euros en vals de taller a tots aquells clients que vagin amb un llibre infantil nou en algun dels seus establiments. Sota el lema Tu ets el motor de la seva imaginació pretenen recollir el nombre més gran de llibres possibles i fer una donació a l’Hospital de Nens de Barcelona (personalment i sentimental, m’hauria agradat més que la donació s’hagués fet a Lleida, però suposo que com que no disposem d’un hospital íntegre per a nens a la nostra ciutat i el fet de tenir el principal moviment econòmic del negoci a Barcelona, provoca aquestes decisions estratègiques i econòmiques).
Aquest exemple de campanya empresarial solidària i temporal demostren el vessant humà que tenen les empreses. Hi ha societats que potser opten en fer una gran campanya puntual amb un gran ressò mediàtic i poder així complir amb les seves responsabilitats socials corporatives (com per exemple fa Torrons Vicenç anualment, on amb les vendes del Torró Solidari van donar el passat any 156.375 euros per a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona), o bé tenim altres accions que diàriament també es realitzen en moltes empreses (com la cadena de Supermercats Plus i el sobrant d’aliments diaris de les botigues, que són donats al Banc d’Aliments de Lleida). Sigui com sigui, les empreses, cada cop més, tendeixen a ser més solidàries i a participar més activament en projectes vinculats a la gent del seu territori. Aquesta participació ja no és exclusivament de grans corporacions empresarials, sinó que de la més gran a la més petita acostumen a fer activitats amb vessant social i solidari. Antigament potser quedava millor participar en activitats o projectes lluny de casa nostra (Àfrica, Amèrica Llatina, Balcans...) però arran de la crisi passada, hem pogut veure pal·lès l’enorme quantitat de problemes que tenim a casa nostra i també hem pogut ser testimonis de casos d’accions solidàries internacionals que mai han acabat gestant-se (per diversos motius) i amb infinitats de diners perduts pel camí. Tristament al costat de casa encara tenim massa casos que necessiten urgentment suport d’empreses i administracions (com per exemple, el del Centre de la Dona Samaritana). Sigui com sigui, qualsevol excusa pot ser un motiu perquè una empresa realitzi una acció social i col·labori en posar-se al costat dels més necessitats. En aquest cas (el de Rodi), tenim el d’una empresa que ha aprofitat una de les festes més tradicionals catalanes i universals per tal de fomentar l’educació dels nens que estan hospitalitzats. Tant de bo aquestes accions no tinguin mai un fre i continuïn sobre rodes en aquesta progressió (mai més ben dit!).
Tal com he fet aquests quasi darrers quatre anys, hauria d’acabar aquest paràgraf amb la frase “Com sempre ens anirem fent grans…”, però avui és necessari finalitzar-lo amb “Gràcies per haver-me ajudat a fer-me gran!”. Aquest diumenge vinent, festivitat de Sant Jordi, estaré signant el llibre del recull dels 50 millors articles publicats en aquest espai per les principals llibreries de la nostra ciutat, i donaré per finalitzada aquesta secció i etapa. Ens veurem la setmana vinent en aquest mateix espai amb el Vist des de dalt, on continuaré amb la mateixa línia, amb més maduresa, i veient des de la meva personal visió tot allò que ens afecta al nostre voltant (sempre i quan LA MAÑANA continui confiant amb mi i la familia em recolzi). El llibre que he editat, com no podia ser d’una altra manera, també és solidari, els drets d’autor van destinats a la Fundació Reeixir del doctor Pedra. Així doncs, un cas més d’empresari solidari i, en aquesta ocasió, a l’igual que els companys de Rodi, també literari.SOBRE L´AUTOR

0 Comentaris

    No comments

Aporta el teu comentari

Add comment - required field

Amb el suport de: