Lleida
4/16° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

27 gener 2020

Molt més que un tro!Aquest passat cap de setmana, el millor esportista lleidatà que hi ha al panorama actual (i que difícilment el superarà mai ningú), en Marc Márquez, ha demostrat un cop més qui és el que mana a la categoria reina del motociclisme mundial. Anticipant-se a unes quantes curses a la finalització del mundial, des de Tailàndia i ben lluny de la seva Cervera natal, ha demostrat un cop més l’intractable que és el gran dels Márquez, i com és d’enorme la seva superioritat davant de tota la resta de pilots que formen la graella de MotoGP. Amb el vuitè campionat del món de motociclisme (1 a Moto 3, 1 a Moto 2 i 6 a MotoGP), Marc Márquez ara ja té el seu nom a l’Olimp dels millors pilots de la història de les dues rodes i comença a trucar a la porta de voler ser en pocs anys el millor pilot de motociclisme de tots els temps.
A casa de la Roser i el Julià (els pares del Marc i l’Àlex) és tan normal que els caps de setmana de campionat hi hagi alguna pole, algun dels nens pugi al podi o guanyi un dels seus dos fills i ho celebren –com sempre– amb una emoció responsable. Si el vent bufa com ho està ha estat fent fins ara, aquest serà un any de doblet (igual com va succeïr el passat 2014) on tots dos germans guanyaran en les seves respectives categories i a Cervera faran festa grossa. En el cas del Marc, aquest any ha estat dels millors de tots els viscuts fins ara, que de 15 curses, n’hagi guanyat nou, segon en cinc i caiguès un sol cop, és tota una proesa (similar com va fer l’any que va guanyar 10 curses seguides). Aquesta gesta, i estant en una plena fase de la seva vida professional, només pot estar a l’altura del millor esportista espanyol que hi ha en actiu ara mateix, en Rafa Nadal. El tenista mallorquí està en un gran moment de superació personal i es troba a les portes de superar al suís Roger Federer com a millor tenista de la història. Tant el de Manacor com el de Cervera poden presumir d’estar sempre al 100% de les seves condicions físiques i tenir l’habilitat de realitzar molt poc marge d’errors, tret molt poc comú en els esportistes durant tota la seva etapa esportiva.
Des del 2013, any que va guanyar el seu primer MotoGP i convertint-se en el més jove en realitzar-ho, fins aquest passat cap de setmana aconseguint-lo amb només 26 anys i 231 dies, ens demostra que aquesta precocitat permetrà que aviat en Marc arribi a superar els nou grans premis dels italians Rossi i Ubbiali o l’anglès Hailwood. I per la nova dècada propera, podria arribar als 12+1 (per superstició ho deia així) del gran Ángel Nieto o els 15 de Giacomo Agostini (aquest italià és el líder d’aquesta selecta llista).
Vist des de dalt, a casa dels Márquez, malgrat la fama, els diners i els triomfs, en Marc i l’Àlex continuen essent els de sempre. Continuen fent el que fan els joves de la Segarra a la seva edat. Baixen sovint cap a Lleida amb els seus amics de tota la vida a gaudir de l’oci nocturn de l’estiu al Biloba, apareixen per cap d’any en alguna festa de la capital lleidatana, mengen macarrons a casa dels padrins o bé tots dos germans fan dirt track al Circuit de Rufea amb el seu amic íntim de Ponts, en José Luís Martínez, que també els fa d’assistent durant la temporada regular. Han respectat els que des d’un primer moment els varen recolzar, com és el cas de la Diputació de Lleida i el de l’empresa de neumàtics lleidatana Rodi. I és per aquests motius, per aquestes petites coses i tan comuns en el dia a dia de molts joves de la seva edat, que en Marc Márquez hagi volgut dedicar el seu vuitè mundial a tots els seus (família, amics, equip, cerverins i fans). Si el menor dels Márquez, l’Àlex, continua amb la regularitat que porta aquesta temporada, enguany a Cervera i quan la boira comenci a fer acte de presència, el nou paer de la vila tindrà la responsabilitat de fer mantenir aquesta tradicional rua que fan els seus fills il·lustres anualment. Preservar aquest esperit de proximitat per tal que tot sigui tan familiar com ells volen, és el que ha volgut dir en Marc amb aquest reconeixement a tots els seus. 
Sens dubte, tot un exemple a seguir i a tenir-lo en compte en un moment actual en què els joves només pensen a obtenir la fama a qualsevol preu, amb mèrits fàcils i enganyats per exemples que veuen en xarxes socials. Si els joves d’avui en dia obvien quines són les seves arrels i quina és la gent que sempre ha estat amb ells, difícilment tindran el tracte, el reconeixement i el respecte que es mereixerien!SOBRE L´AUTOR

0 Comentaris

    No comments

Aporta el teu comentari

Add comment - required field

Amb el suport de: