Lleida
18/32° C (sol)
97% 26 km/h

13 agost 2020

A l’altra banda de l’oceàL’amic Trump continua, en plena agenda presidencial i electoral, sense mascareta i sense mantenir la distància social mínima. La mascareta, segons ell, és sols correcció política i efeminament. Aquest home, que cada matí es posa els calçotets per sobre dels pantalons, pensant-se un superheroi, consolida una idea: és un personatge prepotent i ignorant, amb un nivell d’egolatria que trenca motlles. El greu problema de la seva existència és, bàsicament, que s’asseu a la poltrona del Despatx Oval cada dia. 

Ahir va ser 4 de juliol, data commemorativa de la Independència, i el Mr. President va fer el seu discurs des de l’autocomplaença, la confrontació i l’insult, menystenint qualsevol cosa que li sigui crítica. Amb les enquestes en contra, ahir a Rushmore, per a Trump no van existir virus, ni morts ni milions d’infectats. Tot van ser missatges sobre complots liberals demòcrates contra ell. El món l’odia sense motiu, pobre.

La llegenda contarà que les efigies pètries de Washington, Jefferson, Roosevelt i Lincoln van plorar bona part del míting. Les darreres dades del Pew Research Center, un think tank americà amb seu a Washington D.C., diuen que el 83% del nord-americans no se senten orgullosos del seu país. Una dada mai vista. Amb en rècord mundial de contagis (més de 2,7 milions) i de morts de la Covid-19 (“Kung flu”, com diu ell), aquesta setmana Trump deia que “ho estem fent molt bé i, en algun moment, el coronavirus simplement desapareixerà”. I vinga, que qui dia passa, any empeny.

Ara bé, la doble moral o la contradicció absoluta arriben quan, després de fer les afirmacions anteriors, EUA es queda tot l’estoc mundial de Remdesivir de l’estiu, per si funciona. ¿No pensareu encara que a Trump el motiva la cooperació internacional? És un paio de monopolis i testosterona. D’altra banda els responsables sanitaris, com Anthony Fauci, i referents científics d’Estats Units no es cansen de dir que tot el país està en risc i que van en la direcció incorrecta. Inclús van recomanar a la població que, aquest 4 de juliol, es quedessin a casa per no empitjorar la situació pandèmica. 

Andrew Cuomo, governador de Nova York, explicà recentment que Trump nega la realitat i la ciència des del primer dia. De fet, els governadors de diversos estats estan prenent mesures restrictives quant a la reobertura de serveis i a la vida social. 

Trump pot seguir veient complots, fantasmes i altres dèries, però el que és cert és que pesos pesants republicans se’n desmarquen. Noms com Pence, McConnell, McCarthy o Cheney són ben significatius. Wait and see.SOBRE L´AUTOR

0 Comentaris

    No comments

Aporta el teu comentari

Add comment - required field

Amb el suport de: