Lleida
6/23° C (sol)
97% 26 km/h

1 novembre 2020

Kamala i el seu #KHiveKamala Harris will be the next Vice President of the United States’. Arran de l’optimista titular, hem descobert un nom, amb una dona ben interessant al darrere que, segons les enquestes, pot arribar a ser la primera dona negra i asiàtica a ocupar una meitat del ticket presidencial.

Aquesta dona, segons expliquen, preparada, enèrgica, forta i ambiciosa, té un bagatge vital i una trajectòria professional prou atraients. Kamala Harris ha estat la primera dona fiscal general de Califòrnia (amb fama de dura, sobretot si parlem de crim i narcotràfic), la segona dona negra senadora i, inclús en el seu moment, precandidata presidencial. 

Com a mínim, està acostumada a trencar esquemes i sostres de vidre, que prou que cal. 

Evidentment Trump ja hi ha dit la seva, des de la conspiració paranoica. Qüestiona que Harris pugui ocupar el càrrec de vicepresidenta per ser filla d’immigrants i no complir els requisits, encara que ho posa en boca de tercers: “He escoltat que...”.  Això de Trump és obsessió i ha coincidit que ha fet la mateixa jugada davant dos oponents polítics negres. El 2011, va ser el creador i el principal impulsor del fals rumor que Barack Obama no havia nascut als EEUU.

I ara, de nou,  la mateixa merda adaptada a la família de Harris: filla d’un pare jamaicà i una mare índia, encara que ella va néixer a Oakland (Califòrnia). Però què li passa a aquest home de cara de color taronja? Si no ho va aconseguir-ho el 2011, com pot pensar que li funcionarà ara? 

De totes maneres, la setmana ha deixat més perles del president dirigides a Harris. Boja, fastigosa, falsa o radical d’extrema esquerra en són exemples. I evidentment, aquest manera de fer de Trump té la seva ona expansiva al món digital.

Les xarxes socials del món republicà s’han activitat, els darrers dies, amb atacs furibunds  contra Harris bàsicament per dos fets: ser dona i ser negra. I amb els nivells de tensió social del país, els experts preveuen que la cosa anirà a més. Desinformació i toxicitat, la tempesta perfecta en social media. 

Però Harris té una arma que pot parar molts cops: el seu #KHive (en diríem “el rusc de Kamala”, en referència al club de fans de Beyoncé). Kamala arriba a ser segona de Biden amb una comunitat de simpatitzats digitals molt fidelitzada i proactiva. I aquests fervents partidaris de Harris ja van bregar la batalla digital quan ella es postulava com a candidata demòcrata a la presidència, defensant-la a capa i espasa. A més, i amb un suposat naixement espontani, certament poden tenir un gran potencial de viralització de missatges. 

El #KHive diu estar preparat per tornar-hi. Ja veurem si és prou gran, efectiu i organitzat per a fer d’escut dels vòmits republicans i minimitzar les conseqüències en els nord-americans indecisos. I també caldrà veure com defensen o ajuden Harris perquè, mal gestionat, poden ser un autèntic malson. SOBRE L´AUTOR

0 Comentaris

    No comments

Aporta el teu comentari

Add comment - required field

Amb el suport de: