Lleida
6/23° C (sol)
97% 26 km/h

1 novembre 2020

Notorius RBGJo dissenteixo.

El canvi real, el canvi durador, ocorre pas a pas.

Les dones pertanyen a tots els llocs on es prenen decisions. No hauria de ser que les dones hi siguin l’excepció.

La meva mare em va dir que fos una dama. I per a ella, això significava ser tu mateixa i ser independent.

Em vaig convertir en advocada per motius egoistes. Vaig pensar que podia fer el treball d’un advocat millor que qualsevol altre.

Tant per als homes com per a les dones, el primer pas per obtenir poder és fer-se visibles per a la resta i després muntar un espectacle impressionant... A mesura que les dones aconsegueixin el poder, les barreres cauran. A mesura que la societat vegi el que les dones poden fer, a mesura que les dones vegin tot allò que elles poden fer, hi haurà més dones fent coses, i tots estarem millor.

Treballa per allò en què creus, però tria les teves batalles i no cremis els teus ponts.

Molt sovint a la vida, les coses que consideres un impediment resulten ser una gran sort.

Lluita per les coses que t’importen, però fes-ho d’una manera que faci que els altres s’hi uneixin.

Pots estar en desacord sense ser desagradable.

Aquestes frases són un petit recull de declaracions de Ruth Bader Ginsburg, magistrada progressista del Tribunal Suprem dels Estats Units, que ha mort als 87 anys. 

Als anys 50 i 60 era dona, jueva, amb fills petits, en un àmbit professional d’homes. Com no havia de patir el sostre de vidre? Malgrat tot, Cornell, Harvard i Columbia. Es dedicà a ensenyar dret, a combatre la discriminació de gènere, a lluitar per les llibertats civils i va cofundar el Projecte de Drets de la Dona a la Unió de Llibertats Civils dels Estats Units.

El 1980 va ser nomenada jutgessa de la Cort Federal d’Apel·lacions i el 1993, magistrada de la Cort Suprema nord-americana (la segona dona en tota la seva història). Els seus posicionaments van trencar costures en favor de les dones i qüestions socials, convertint-la en una icona en el món jurídic i del feminisme.

Aquesta popularitat va fer que les xarxes socials s’hi referissin amb el sobrenom de Notorious RBG.

El president del Suprem, John Roberts, ha dit: “Nosaltres, al Tribunal Suprem, perdem una estimada col·lega. Avui plorem, però amb la confiança que futures generacions recordaran Ruth Bader Ginsburg com la vam conèixer, una incansable i resolta defensora de la justícia”. 

Però el buit que deixa Ginsburg, a sis setmanes de les eleccions presidencials, ha obert la capsa de Pandora política per controlar el tribunal. Trump i el sector republicà volen nomenar de immediat un substitut que hi consolidi la majoria conservadora.

No tornarem a veure el seu “collar dissident”... Una gran pèrdua i en el pitjor moment.

* Si voleu conèixer una mica més sobre la seva vida, mireu el documental RBG i el biopic On the Basis of Sex.SOBRE L´AUTOR

0 Comentaris

    No comments

Aporta el teu comentari

Add comment - required field

Amb el suport de: