Lleida
4/10° C (boira)
97% 26 km/h

1 desembre 2020

VirusCoronaVagi per endavant que, si per mi fos, la periodista continuaria llegint el teleprompter in sæcula sæculorum i “el Preparao” ho hauria de demostrar cada dia i durant quaranta hores setmanals, com tothom. 

Segons el diccionari, la definició de sarsuela és “obra teatral hispànica formada per parts declamades i parts cantades”. Sublim! Les declamades ja les coneixem i em sobren totes. Realment m’interessen més les cantades. Segona accepció del verb cantar: “Declarar, confessar, algú, coses que havia de mantenir secretes”. 

 

Els darrers dies han estat molt divertits; hem vist intents de justificar declaracions prèvies sobre l’Emèrit que han acabat sent tragicòmiques. I també hem escoltat canvis d’opinió radicals basats en amnèsies volgudes. Durant dècades, “yo soy juancarlista” semblava que fos una declaració de principis. I avant, tu! Quin horror. Si alguna vegada sabem tota la veritat sobre com va anar el 23F, potser veurem la magnitud de la tragèdia. 

Resulta que molts han sigut afins a un personatge que, amb els anys, comença a conèixer-se públicament i realment.

És herència de la dictadura; l’hem mantingut amb els diners de tots, amb partides pressupostàries públiques i altres reservades; mai se l’ha fiscalitzat; mai hem sabut patrimoni ni negocis; durant dècades, la informació vergonyosa no passava dels “mentideros” de Madrid; i sempre, amb la protecció de l’establishment.  

Elefants, Botswana, “no lo volveré a hacer”, Nóos, amants, La Meca, Corinna, comissionistes, Barein, infantes, societat offshore, Suïssa, renúncies fictícies a herències, presumpte blanqueig. I tot allò que no sabem.

Molta sarsuela i molta indecència. I el més sagnant de tot és que ha hagut de ser la premsa internacional qui ha posat investigacions i temes sobre la taula. Els massmedia espanyols, xiulant de perfil.  

I avui, resulta impossible apuntalar el personatge i, gràcies a Déu, no hi ha manera de trobar “felipistes” ni sota les pedres. D’aquells que es declaren monàrquics, no en penso fer ni comentari. Cadascú que gestioni com pugui les seves dèries.

Però, en qualsevol cas, recordeu que aquesta nit TV3 emet el reportatge “El virus de la Corona”, estrenat a ETB.  Prepareu les crispetes.SOBRE L´AUTOR

0 Comentaris

    No comments

Aporta el teu comentari

Add comment - required field

Amb el suport de: