Lleida
20/30° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

13 juliol 2020

Pomes, peres i maduixes



Quan jo era petita, la poma i la pera eren les fruites per excel·lència. Les que menjàvem sempre. És cert que també gaudíem de taronges i mandarines a l’hivern i que els préssecs no faltaven cada estiu, però poca cosa més. En aquella època (els 80 i  90) no era fàcil –o almenys no a la meva zona– trobar advocats, mangos i similars. Com a molt maduixes, que assaboríem amb nata a partir de Setmana Santa, i pinya, que fèiem servir per al còctel de gambes, aquell plat que ara no es veu gaire, però era molt popular en aquells temps. Actualment, amb els tractats internacionals i els fluxos de mercaderies tot ha canviat molt. Tant, que la fruita que tenim al plat pot haver viatjat més que nosaltres mateixos. Una situació que amaga una dura realitat per als productors locals, especialment els pagesos de la fruita dolça i de pinyol i que porta al tancament de moltes explotacions i a la reconversió de moltes d’altres buscant la supervivència. La solució, òbviament, no és fàcil, però hauria de passar, a escala administrativa, per prendre mesures decidides i valentes. No en posar tiretes o en bones paraules de cara a la galeria. Cal potenciar el producte local o es perdrà un sector cabdal per l’economia però també per la supervivència del món rural.



SOBRE L´AUTOR

0 Comentaris

    No comments

Aporta el teu comentari

Add comment - required field

Amb el suport de: