Lleida
3 - 13° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

19 desembre 2018

Açores, l'embruixament d'un arxipèlagL’arxipèlag de les Açores dóna la sensació, des de la distància, que és un conjunt d’illes perdudes enmig de l’Oceà Atlàntic. I, realment, ho és. Encara que en cap moment podem ni hem de pensar que estan tirades enmig de la immensitat de les aigües marines. Res de res. Les Açores, en un total de 9 illes, estan disseminades per aquesta zona atlàntica i són petites porcions de terra que destil·len vida, bellesa, embruixament, plàstica, naturalesa i una interessant història escrita en el llibre de la vida contemporània que recorre el camí entre Europa i Amèrica.
L’illa de Pico, que pren nom del seu cim, és el punt més alt de tot l’arxipèlag de les Açores; té 2.351 metres. Pico és un jardí botànic, on les hortènsies vesteixen els seus prats i muntanyes, aportant color, especialment el blau a tot el paisatge. Pico, igual que les altres de les Açores, a excepció de Flores i Corvo, són d’origen volcànic, amb la seva pell de lava, fosca, cremada, però que ha marcat el caràcter de la gent al llarg dels temps.
Sorprèn de Pico el seu vi blanc, elaborat amb raïm de Verdelho, i el negre, amb Cybell. La utilització de tecnologia punta li confereix una personalitat a causa que el most fermenta a una temperatura controlada. Estan en perfecta harmonia en la taula per regar un assortit de plats autòctons del lloc basats en els fruits del mar, com el pagre, la tonyina i les lapas.
Recorrent els camins i petites carreteres de Pico, el viatger es topa amb miradors que són únics, de gran bellesa, on l’Atlàntic, immens i poderós, fa estimar les Açores. En el traçat es troben belles esglésies d’estil neoclàssic esquitxades amb tocs romànics i barrocs.
Säo Jorge és l’illa de l’esport del parapent per excel·lència. També de la pesca esportiva, el ciclisme de muntanya i el senderisme. Des del mes d’abril i fins a octubre, Säo Jorge és una meravella de la naturalesa; flors i més flors.Durant el mes de juliol és quan els camps i prats tenen un color més bonic. Vesteixen a l’illa amb elegància. Donen vida al seu paisatge i la caracteritzen amb una ambientació de festa.
Säo Jorge presumeix de comptar amb un inventari d’esglésies, com la que porta el nom de l’illa, Säo Jorge, que va quedar destruïda l’any 1808 a causa d’entrar en erupció el seu volcà; també l’església de Santa Caterina, en la població de Caleta, la de Santa Caterina, de Ribera Seca, i la de Santa Bàrbara.
Graciosa és una illa molt petitona. Tan sols compta amb poc més de 5.000 habitants. És, possiblement, la més verda de totes. El seu clima és envejable. A l’hivern oscil·la entre els 14° i 15°, i a l’estiu, entre els 24° i 26°. L’eterna primavera, i la botànica és exuberant, amb un paisatge lluint el predominant color de les hortènsies i les roses durant una gran part de l’any. La gent del lloc és molt hospitalària, obre les portes de bat a bat al visitant.SOBRE L´AUTOR

0 Comentaris

    No comments

Aporta el teu comentari

Add comment - required field

Amb el suport de: