Lleida
6/21° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

25 octubre 2020

Bangladesh, l’arròs i la cuinaEls sabors tradicionals de la gastronomia Bangladesh tenen molt en comú amb els de l’Índia. No en balde, el considerat cinqué país més pobre del món, va pertànyer a l’Índia fins a mitjan segle passat. La cuina bangladeshiana està influenciada pels incomptables conqueridors que van passar pel país al llarg dels segles.

L’arròs, a Bangladesh, igual que a l’Índia, està present en gairebé tots els àpats. És el pa dels asiàtics. Se serveix des de l’esmorzar fins al sopar. Els més pobres tan sols mengen arròs amb sal i pebre.

A causa que una gran part de la seua superfície de terreny està submergida (un 80% en alguns llocs), el cultiu de la gramínia és molt fructífer. Per a les classes més benestants, el peix constitueix un dels pilars de la dieta alimentària i font important de proteïnes. La carn, per contra, es reserva per a ocasions especials.

Dins dels peixos, els més apreciats són els d’aigua dolça, com el bhetki, el chingri i l’hilsa. Entre les especialitats típiques nacionals, cal ressenyar el korma, la bluna i la masala. El kebab es pot trobar en gairebé tots els restaurants nacionals.

En l’apartat de postres, els bangladeshians s’inclinen més pels dolços i cremosos, com el Misti dhohi, que és un iogurt dolç; el zorza, que s’elabora amb arròs dolç i nous; i el ros malai, que són dolços amb forma rodona surant en llet espessa.

Entre les begudes nacionals es troben el chai, que és un te dolç i lletós; el lassi (iogurt líquid); i l’aigua de coco. Les begudes alcohòliques tenen molt poc predicat a Bangladesh, en ser un país musulmà, a més que són molt cares i no estan presents en la gran majoria de restaurants i locals públics.

També, com a plats molt presents en la taula dels bangladeshians, cal assenyalar el curri i el massala, elaborats amb carn de vedella, pollastre i xai o peix. La dieta vegetariana, igual que passa a l’Índia, és molt usual a Bangladesh. Els Bhaji, preparats amb verdures fregides, és un d’ells.

Menjar en un restaurant de Dhaka resulta molt econòmic, no altera el pressupost del turista. Per exemple, un dinar per a dues persones a la carta (dos plats i postre) costa 890,00 takas (9,97 euros. Un menú McDonalds, Burger King o un altre fast food val (dues persones) 420 takas (4,70 euros. Una Coca-Cola 23,30 takas (0,26 cèntims d’euro), i un dinar en un restaurant barat 149 takas (1,67 euros).SOBRE L´AUTOR

0 Comentaris

    No comments

Aporta el teu comentari

Add comment - required field

Amb el suport de: