Lleida
2 - 9° C (boira i sol)
97% 26 km/h

11 desembre 2018

El Turó de la Seu es reivindicaEl projecte del Turó de la Seu Vella com a futur Patrimoni Cultural de la UNESCO va per bon camí, segons va assenyalar Joan Baigol, director del Consorci del Turó de la Seu Vella, en la roda de premsa de presentació del Dia de la Seu Vella de Lleida, en el claustre d’aquest emblemàtic monument lleidatà, un esdeveniment que va ser organitzat per l’Associació d’Amics de la Seu Vella, que presideix Joan-Ramon González.
La ciutat de Lleida es mereix tenir un monument tan important com aquest, entre els més reconeguts del món. “Dins d’un any podem fer un pas decisiu per aconseguir-ho, encara que no definitiu”, va asseverar Baigol. Les administracions publiques lleidatanes, catalanes, el Consorci, els Amics de la Seu Vella, la gent de Lleida i moltes altres persones més, estan treballant per aconseguir l’ambiciosa fita. Tots plegats ho hem d’aconseguir.
Recolzant aquest projecte, l’Associació d’Amics de la Seu Vella de Lleida va preparar un programa festiu de cap de setmana dedicat al Dia de la Seu Vella de Lleida 2017, on es va portar a terme un seguit d’actes, entre altres, una exposició del 1r Concurs de Cartells; una visita guiada al Turó de la Seu Vella; el lliurament de guardons Seu Vella 2017; la reconeixença a una trajectòria, lliurada a Rafael Pujol Solanes, president d’honor de PlusFresc; l’atorgament de distincions; l’entrega dels premis Seu Vella; el concert de Veus.kat; una degustació de productes Menja’t la Seu Vella un altre cop; el XVII Concurs de Pintura Ràpida; el repic de campanes a càrrec de Josep Carvajal, de la Confraria de Campaners de Catalunya; i la santa missa, oficiada per mossèn Jesús Tarragona, dedicada als socis difunts.
Per altra banda, a l’absis, es va fer el II mercat de Seuvellamania, amb una mostra de productes diversos, entre altres, pa, coca i torrons lleidatans. També va haver-hi la V Exhibició de vehicles històrics, organitzada pel Club de Vehicles Històrics de Lleida; la I Trobada de Col·leccionistes; jocs de fusta i cistella de bàsquet; l’actuació del grup d’Aitona Batukats de l’Ala; l’arribada de la 69a marató de Miquel Solé; i la Carpa de l’Associació d’Amics de la Seu Vella. Com a cloenda, a la sala d’actes de la Diputació de Lleida, acte acadèmic sobre Ara fa vuitanta anys. El Turó de la Seu Vella i la darrera guerra civil, a càrrec de Joan Sagués San José, historiador; Accions del Grup de Recuperació de Memòria Històrica del Centre Excursionista de Lleida, a càrrec de Joan-Ramon Segura, expresident del CEL; i 2 de novembre de 1937: les primeres bombes cauen sobre Lleida, a càrrec de Josep Pla Blanch, historiador. L’acte acadèmic va ser moderat per Joan-Ramon González, president dels Amics de la Seu Vella de Lleida.SOBRE L´AUTOR

0 Comentaris

    No comments

Aporta el teu comentari

Add comment - required field

Amb el suport de: