Lleida
6/21° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

25 octubre 2020

Els estralls de Carles V a GantGant, la ciutat de l’emperador alemany Carles V, rei d’Espanya en el segle XVI, és una de les petites ciutats europees amb més encant per metre quadrat. Els canals donen vida turística, quan abans eren el transport més emprat pels seus ciutadans, fins i tot obren camí fluvial cap al mar del Nord.

En aquests moments, és una manera de conèixer tranquil·lament, des d’un vaixell, una part d’aquesta vila de la regió de Flandes i els vells edificis gremials que l’emperador va cloure en el moment en què els gremialistes es van oposar a pagar l’impost que els va clavar per l’article vint-i-u l’home més poderós de l’època del renaixement a Europa, i que amb els diners volia fer front a les despeses que li ocasionaven les lluites que mantenia en el vell continent i a les Amèriques, en l’objectiu de conquerir el món.

Ara, Gant hi trau fruit turístic dels atropellaments que va fer l’insigne personatge als seus treballadors i a la gent flamenca, i que per cert, esperaven, en un principi, tot el contrari dels seus fets: un tracte de favor entorn dels ciutadans de la seva terra natal.

La catedral de sant Bavó, on va ser batejat el poderós rei d’Espanya l’any 1500, acull una de les joies de la plàstica de l’època dels inicis dels olis en l’art de la pintura a Europa: el retaule de l’Adoració del Corder Místic. La Torre del Campanar (Belfort) forma al costat de la Catedral de Sant Bavó i l’Església de Sant Nicolau, el màgic triangle de les tres torres de Gant.

Construïda l’any 1313, aquesta torre simbolitza l’autonomia de la ciutat i l’enorme poder dels gremis medievals. En el seu interior es pot observar una exposició de campanes, entre les quals es troba la famosa Roland, amb el seu mític drac pintat en or. També hi ha un petit museu amb la resta de dracs i des del capdamunt de la Torre s’accedeix a l’exterior, des d’on s’obtenen les millors vistes de Gant. És un monument declarat per la Unesco Patrimoni de la Humanitat.

Fent lloança a un fet que pot prestar a ser considerat inversemblant en un principi sobre la temàtica, Gant s’apunta a les variants de cuines tradicionals i modernistes, a cuines autòctones i atrevides. Un dels plats més surrealistes que es poden trobar en la restauració d’alt nivell gantes, és la que posa damunt de la taula el restaurant Patershol, que està ubicat en el barri medieval de la ciutat, vessant el Castell dels Comtes.

Es tracta d’un plat cuinat amb carn de cangur procedent d’Austràlia. L’èxit entre els seus clients és aclaparador. Com queda fet palès, les arts, per distants que siguin, al final sempre es troben.SOBRE L´AUTOR

0 Comentaris

    No comments

Aporta el teu comentari

Add comment - required field

Amb el suport de: