Lleida
0/7° C (núvols)
97% 26 km/h

17 gener 2020

Els mercats flotants del delta de Chao PhrayaEra l’any 2000 quan vaig viatjar al país dels 1.000 temples, Tailàndia. Ho vaig fer de camí a Phuket on hauria embarcat al Royal Clippers, vaixell de veles de quatre pals, pertanyent a la naviliera amb seu a Montecarlo, Star Clippers. L’objectiu venia de ser realitzar un ampli reportatge sobre el singular creuer que navegava, per aquells anys, per aigües de Tailàndia i Malàisia, atracant en ports tan bells i únics com Kokainok, Kolipe i Penang. En l’escala de tres dies a la capital tailandesa de Bangkok, vaig voler fer una visita al mercat flotant de Damnoen Saduak Floating Market, el més gran dels mercats flotants del delta de Chao Phraya i un dels grans mites viatgers del Sud-est asiàtic, situat a poc més de 100 quilòmetres del centre de Bangkok.
Un cop vist aquest, el qualificatiu que em va acudir de la visita va ser el d’espectacular. També el de fascinant, colorista, plàstic, bell, únic... Damned Saduak Floating Market, en els seus inicis, va ser un modest mercat d’aliments sobre l’aigua. A poc a poc va anar convertint-se en un pol d’atracció mundial, on a més de poder comprar fruites, verdures i peixos, també es podia adquirir records, menjar en restaurants i tot el que un pot imaginar. Damned Saduak Floating Market és un rusc de venedors amb barques que arriben a configurar una postal irrepetible. La meva excursió d’un dia a Damnoen Saduak Floating Market la vaig realitzar amb un bus públic emprès en el Southern Bus Terminal de Bangkok, on al llarg de poc menys de dues hores ja estava en aquest mercat flotant de la província de Ratchaburi. Vaig ser matiner per poder evitar l’afluència de gent i així, d’aquesta manera, aconseguir les millors fotografies del lloc.
Dues opcions es van presentar. Una, fer-ho a peu pels seus molls i embarcadors dotats d’una bellesa enlluernadora; i l’altra, des de l’aigua amb una barca, que va ser la que vaig triar, la millor manera de poder explorar la xarxa de ponts que creuen els canals, connectada amb cases aïllades amb terra ferma. Per l’excursió amb barca d’una hora de durada vaig pagar uns 300 THB, 8 euros, res car pel que representa poder obtenir una col·lecció de fotografies de la bellesa que vaig tenir l’oportunitat d’aconseguir. Com la calor pressionava, li vaig demanar al barquer que evités l’embolic de barques que pul·lulaven les aigües (que es freguen una amb l’altra), fins a poder topar amb la que venia sucs. Em vaig prendre una ampolla que contenia còctel de fruites, no molt fresc, per temes obvis, però reconfortant, seguit d’un esmorzar flotant.SOBRE L´AUTOR

0 Comentaris

    No comments

Aporta el teu comentari

Add comment - required field

Amb el suport de: