Lleida
6/21° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

25 octubre 2020

Eric Boissenot, el consultor més venerat de BordeusMolta gent considera a Eric Boissenot com l’assessor-enòleg de referència al marge esquerre del riu Garona i, més concretament, en les propietats del Medòc. Fa un temps, va ser inclòs en el rànquing de les 100 persones més influents del món del vi de França, establert per la Revue du Vin de France. En l’actualitat es dedica a la consultoria de vins, amb més del 90% dels seus clients provinents dels grans châteaus del Médoc: Pichon Baron, Margaux i Mouton-Rothschild.

Eric Boissenot va néixer el 1969 i va començar en el món dels vins juntament amb el seu pare, Jacques Boissenot, a l’edat de catorze anys, en la propietat familiar, sent ja capaç de transmetre de molt jove el seu coneixement i amor pel vi. Anys més tard es va graduar en enologia a la Facultat de Bordeus, a l’edat de vint-i-dos anys. Va ser en aquest moment, quan va començar el seu treball com a consultor-enòleg en algunes propietats de la regió.

El famós i internacionalment conegut enòleg, considera, respecte a la viticultura, que cada collita té el seu propi caràcter i que en qualsevol acció impresa en raïms o vins un bon tècnic en vins ha de ser sempre respectuós. La complexitat general del vi està directament relacionada amb la qualitat del terroir, ja que aquest explica la jerarquia dels vins.

El 1993 va estudiar juntament amb el seu progenitor la ciència de l’enologia-ampeologia de la DEA i més tard, es va doctorar en aquesta matèria, sota la direcció dels professors Gérard Seguin i Yves Glòries, seguint, després, cinc anys d’estudis de les vinyes del Medòc i de la relació amb la qualitat del raïm i els vins de la zona.

El consultor més venerat de Bordeus compta amb al voltant de 180 clients a tota la regió francesa, en gran part en el Medòc, on, també, té una petita propietat d’1,5 hectàrees de terreny plantat a l’Haut Medòc, coneguda com a Château Les Vimières, i situada a la població de Lamarque. La finca va ser comprada el 1984 pel seu pare Jacques Boissenot, essent el primer de la família en convertir-se en enòleg, i qui va crear la consultoria que compta, entre els seus clients, amb quatre dels cinc First Growths.

Per saber els vins del Medòc, en els quals està centrat el famós enòleg, cal entendre la seua geografia, i específicament la seua complicada geologia, que cobra vida només quan es degusten els vins que han estat elaborats amb raïms conreats en les diferents bandes de riu, de grava, argila, sorra i pedra calcària on se sustenten les 16.000 hectàrees de vinyes plantades en parcel·les concentrades des de la ciutat de Blanquefort fins als remots racons de Lesparre-Medòc i St-Vivien-de-Medòc, amb els millors castells penjats com un collaret de diamants al llarg de la riba de la Garona.0 Comentaris

    No comments

Aporta el teu comentari

Add comment - required field

Amb el suport de: