Lleida
4/11° C (núvols)
97% 26 km/h

25 gener 2020

La tendresa d'un cuinerL’Hotel Balzac alberga el restaurant del xef Pierre Gagnaire des de 1996. Aquesta joia indiscutible de la gastronomia francesa és reconeguda a tot el món per la seva excel·lència en cuina i servei. Un dinar o sopar en aquest restaurant no és un menja gurmet com qualsevol altra, és una experiència culinària única. Com es pot explicar les emocions i sensacions experimentades durant la degustació d’una menja a Pierre Gagnaire? És, sens dubte, un viatge iniciàtic; la cuina elevada al rang d’art.
En una visita que vaig realitzar a Le Balzac l’any 2008, el xef em va descriure la visió de la seva pròpia cuina: “És mirar el demà però preocupat per l’ahir. La cuina no es mesura en termes de tradició o modernitat, sinó que s’ha de llegir la tendresa del cuiner”. L’èxit, per Gagnaire, no és una aventura solitària. El concepte d’equip és essencial i el xef francès està molt atent a tot el que passa al seu entorn. Gràcies a l’ardu treball i l’increïble entusiasme, aquest gran viatger ha decidit deixar l’empremta arreu, on amb la seva imaginació i inspiració li hagin portat. A més de l’activitat principal a l’Hotel Balzac, ha posat el seu saber fer a tot el món: Londres, Dubai, Las Vegas Tòquio, Hong Kong i Moscou. Pierre Gagnaire va néixer en una família de restauradors l’abril de 1950, a la localitat d’Apinac, entre Lió i Saint-Etienne, França. Amb 14 anys ja treballava en una pastisseria i amb 15 anys, el 1965, va fer un curset d’estiu amb Paul Bocuse al seu restaurant de Lió. Va començar l’aprenentatge a l’any següent al costat del cuiner Jean Vignard, al restaurant Chez Juliette de Lió que tenia llavors dues estrelles Michelin. Va descobrir la cuina creativa en 1974 de la mà d’Alain Senderens, al seu restaurant Lucas Carton de París. va recórrer els cinc continents durant dos anys, però va tornar al restaurant familiar de Saint-Priest-en-Jarez, Le Clos Fleury, on, el 1976, aconseguir la seva primera estrella Michelin. El 1981, va decidir dedicar-se a la cuina en solitari obrint el primer restaurant, Aux Passementiers, al centre de Saint-Etienne.
Enemic de les receptes tancades, se li ocorre amb freqüència modificar els components d’alguna de les seves elaboracions en l’últim instant abans de servir-les. Inscrit des de la dècada de 1980 a la llista dels cuiners francesos de la nouvelle cuisine, la seva trajectòria l’ha portat a ser reconegut com un dels principals baluards del que alguns crítics anomenen la cuina tecnoemocional.SOBRE L´AUTOR

0 Comentaris

    No comments

Aporta el teu comentari

Add comment - required field

Amb el suport de: