Lleida
15/27° C (sol)
97% 26 km/h

20 setembre 2020

L’espectacle del volcà de la FournaiseEn un vol d’Air France vaig arribar a l’illa de la Reunió, procedent de Barcelona fent escala a París i amb canvi d’aeroport a la ciutat de la Llum: de Charles de Gaulle a Orly. Una vegada a Saint Denis, la seva capital, la meva primera impressió d’aquesta regió francesa d’alta mar va ser la d’una terra gairebé verge, intacta, on la mà de l’home encara no l’ha malmès.

I, la veritat és que després de recórrer de nord a sud i d’est a oest, vaig poder comprovar que la Reunió, illa situada estratègicament en l’oceà Índic, al sud de Madagascar i vessant l’illa Maurici i a un tret de pedra de Sud-àfrica, és un paradís on la natura és molt exuberant, amb una quantitat de flors, espècies, fruites i arbustos impressionant. Difícilment podem trobar en els cinc continents una altra illa amb tant de color durant tot l’any.

Però, la Reunió no és solament color, si més no, és olor. Tota la seva terra emet olor a plantes que alimenten les destil·leries de la perfumeria de mig món i obsequien, a la vegada, als visitants amb el perfum innat de la terra i la cultura. És, també, el sabor de la vainilla, del clau, de la nou moscada i del jengibre.

La seva cuina està entronitzada amb el tarannà gastronòmic dels pobles hindús, xinesos, europeus, africans i criolls. De tots aquests estils i maneres d’entendre l’alimentació sorgeix una cuina amb forta personalitat que no deixa mai indiferent ningú.

No podem oblidar que aquesta illeta encantadora i turística pels quatre costats, és d’origen volcànic. Sorgeix de l’erupció del volcà de la Fournaise, volcà que el seu cràter es va ensorrar fa milers d’anys i va dibuixar tres circs batejats amb els noms de Mafate, Cilaos i Salzie, que són avui uns indrets turístics molt importants, obligats de visitar-los el viatger.

Més tard, la Fournaise com que era i és un volcà actiu, va obrir cràter en un altre indret on cada any expulsa la seva corresponent quantitat de lava i a la que jo vaig tenir l’oportunitat de poder veure. Va ser un espectacle de foc, llum roja i lava que anava fent el trajecte des de la seva boca i fins a la zona sud de l’illa on vessava amb les aigües del mar.

Al marge de l’espectacle que representa veure in situ un volcà en actiu, la Reunió justifica la descoberta. Compte amb un conservatori botànic, amb un jardí de les espècies i els perfums, amb els pintorescos pobles de Saint Luis, Cilaos, Saint Pierre, Saint Louis, Salazie, Bourg Murat, Bras Panon, Saint Benoit, Hell Bourg i Saint André, amb els esports del submarinisme, els del senderisme i els de la natura que configuren, tots plegats, el perfil d’un viatge turístic per enamorar. Per estar més a prop del paradís.SOBRE L´AUTOR

0 Comentaris

    No comments

Aporta el teu comentari

Add comment - required field

Amb el suport de: