Lleida
4/12° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

6 desembre 2019

L’Espurna fa l’ullet al Goût de FranceEl restaurant l’Espurna de Lleida ha estat convidat a participar, per segon any consecutiu, al Festival Internacional del Goût de France, esdeveniment dedicat a la gastronomia de França en l’àmbit mundial, en el qual participaran el dijous dia 21 de març, uns 5.000 xefs dels cinc continents, que amb tal ocasió, prepararan en els seus respectius restaurants un menú exclusiu per als seus clients. Jordi Vidal, xef i propietari de l’Espurna (Telèfon 973 22 54 54), ha dissenyat, per a tal motiu, un menú molt especial, fent l’ullet als sabors gals, consistent en una sardina a la brasa amb gerds i comté; un caneló de pollastre de corral amb beixamel d’alls tendres; una bullabessa de turbot i vieires amb perfum especial; un turnedó de vedella amb microvegetals i carxofes amb emulsió noissete; una selecció de formatges francesos; i la nostra versió del coulant. El preu de l’àpat és de 40 euros amb opció de maridatge de tres vins francesos per 18 euros.
Aquest esdeveniment internacional, que es va celebrar per primera vegada el 2015, és un punt i seguit a la declaració de la gastronomia de França com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Unesco, de l’any 2010. Demà passat, tots els restauradors participants tindran l’oportunitat d’experimentar l’art de viure a la francesa i retre homenatge a la capacitat de la cuina gal·la per innovar, així com prémer els valors que incorpora, com són compartir, el plaer i el respecte per menjar bé, símbols indiscutibles de la cultura de la taula del nostre país veí. Els xefs que participaran en aquest esdeveniment oferiran al seu restaurant un menú inspirat en l’estil francès o provençal. El tema general de l’edició de 2019 se centra en el desenvolupament sostenible a través de la gastronomia responsable i el compromís dels xefs en la preservació del planeta.
El xef visible i responsable de Goût de France 2019, Alain Daucasse, assenyala referent a la celebració d’aquesta nova edició del Dia Internacional de la Gastronomia de França que “la cuina francesa és present a tot el món perquè s’ofereix sense imposició. Això és el que li dóna la força i influència”. Ducasse, postil·la “parlar de cuina francesa és parlar d’alegria de viure, de lleugeresa, d’optimisme i de plaer, unes idees absolutament primordials per a la imatge de la Destinació França”. Per la seva banda, Hélène Réglain, responsable de qualitat de la Ferme d’Artaud destaca sobre la relació que han de mantenir els productors i els xefs, que “només el productor pot explicar en quina temporada ens trobem. És per això que la comunicació amb el xef és crucial”.SOBRE L´AUTOR

0 Comentaris

    No comments

Aporta el teu comentari

Add comment - required field

Amb el suport de: