Lleida
8/21° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

28 febrer 2020

L'impecable treball de Jordi VidalJordi Vidal ha fet valdre en els últims anys la restauració de les comarques de Lleida. Ha situat al mapa gastronòmic del món a Lleida. Amb tan sols 29 anys, ha donat un nou enfocament als fogons lleidatans amb el seu estil de cuinar i entendre la restauració d’aquestes terres de Ponent, fent amb les matèries primeres de proximitat i les de més enllà, una fusió i un genuí estil de conjugar-les entre paelles, olles i marmites.

Primer, va iniciar el projecte de La Guspira, a Linyola, amb nota molt alta, captivant a la societat catalana. En aquest restaurant del Pla d’Urgell, va deixar molt clar que era un candidat a aconseguir l’èxit i en posar al dia els sabors de la restauració de Lleida. Després, va fer el salt cap a la cuina més gurmet, més moderna i més posada al dia en l’Espurna, del carrer de Salmerón.

Vidal, abans d’obrir La Guspira, exercia de professor a l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Lleida, tasca que conjugava amb el restaurant de Linyola, fins a l’obertura de l’Espurna, al mes de setembre de 2017. En poc més d’un any de vida, l’Espurna ha aconseguit objectius molt ambiciosos, com són tenir el reconeixement de la societat lleidatana, que ha elogiat el seu quotidià treball als fogons del pavelló professional. La premsa i l’opinió pública també s’han posat del seu costat. El rotatiu barceloní La Vanguardia l’ha assenyalat com un dels grans xefs del segle XXI de Lleida.

En els últims mesos ha estat convidat a impartir classes magistrals a congressos nacionals i internacionals, entre d’altres, a Roma, Girona i Barcelona. El passat mes d’octubre, va intervenir en el prestigiós esdeveniment Mercat de mercat, que es va celebrar a la plaça de la Catedral, de la Ciutat Comtal.

El treball de Vidal a la gastronomia ha estat recompensat per diferents institucions i entitats de reconegut prestigi del sector, de la talla dels Joves Restauradors d’Europa, que l’ha fet membre de nombre.

També, Euro-Toques Comunitat Europea de Cuiners, li ha obert les portes com a membre d’aquesta, tenint l’oportunitat alternant-se en aquesta associació, amb alguns dels xefs més importants de l’actualitat: Andoni Luis Aduriz, Juan Mari Arzak, Pedro Subijana, Alberto Chicote, Jordi Cruz, Carme Ruscalleda, Toño Pérez i Joan Roca, entre altres. És, també membre de Tocs Blanches, i ha estat guardonat amb el Plat d’Or de la Gastronomia Nacional. El futur el té obert!SOBRE L´AUTOR

0 Comentaris

    No comments

Aporta el teu comentari

Add comment - required field

Amb el suport de: