Lleida
23/38° C (sol)
97% 26 km/h

10 agost 2020

Massimo Bottura, el xef més influentMassimo Bottura encapçala la llista de The World 50 Best des del passat mes de juny com a millor xef del món. Massimo és tot un personatge fet a mida. Polivalent. Li agrada la música, l’esport i l’art en general, inclosa la plàstica. En una entrevista realitzada pel diari La Vanguardia (maig 2018), Bottura, amb certs dots visionaris, reivindicava l’Olimp de millor xef del món, en la cerimònia a celebrar un mes després a Bilbao. Al plantejament fet per l’entrevistador del rotatiu que “el mes vinent (juny 2018) se celebrarà a Bilbao la gala de presentació de la nova llista dels millors restaurants del món, The World 50 Best Restaurants, i que en la de l’any passat, a Merlbourne, l’expressió del seu rostre en baixar del primer lloc obtingut en 2016 al segon era d’absolut abatiment.

Val la pena patir tant o li sembla que és un joc massa salvatge?”, Màxim Bottura responia: “Ferran Adrià diu alguna cosa que crec que és cert: aquesta llista no l’encapçala el millor cuiner del món sinó el més influent. I jo crec que tot el que he fet i l’exemple que he donat a tots m’ha portat a merèixer aquest reconeixement. Però he comprès que és un joc on els diners és molt important”.

El xef de l’Osteria Francescana, de Modena, rematava aquesta pregunta d’una manera una miqueta picant i amb un cert matís econòmic: “Si se celebra la gala de The World 50 Best a Austràlia, tothom relacionat amb la gastronomia, 2.000 persones, van allí a provar tots els grans restaurants. Si tu vas canviant la ciutat en la qual organitzes la gala, vas promovent aquests llocs”. Bottura té un caràcter explosiu. Com a líder que és, aporta energia al seu equip, encara que es defineix com a sensible. Tot el seu entorn sap que té aquest caràcter i tracta de protegir-se perquè una petita paraula li pot canviar. A la mínima oportunitat li canvia l’humor. És considerat un xef iconoclasta, amb tradició italiana que mira al futur. Llueix tres estrelles en la Guia Michelin i ara és per segona vegada el millor restaurant del món. 

La seva obsessió a la cuina és treure la màxima rendibilitat al ric i variat rebost que ofereix la seva terra, sent un gran defensor de la necessitat d’evitar el malbaratament dels aliments. Està involucrat en causes socials, ajudant els més necessitats amb la iniciativa Menjar per a l’ànima, obrint restaurants de curt recorregut a França, Brasil i Itàlia. Així és com ell tradueix l’èxit, donant suport als altres, i així és com també va sorgir un dels seus projectes més ambiciosos, el Refettorio Ambrosiano, restaurant per a gent més vulnerable. Tot un líder!SOBRE L´AUTOR

0 Comentaris

    No comments

Aporta el teu comentari

Add comment - required field

Amb el suport de: