Lleida
8/21° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

28 febrer 2020

Salzburg, el Vaticà del NordM’agrada Salzburg. Em fascina la capital del Nord dels Alps. L’urbs està plena d’arquitectura romànica, gòtica, renaixentista i barroca. Els edificis més entronitzats amb el passat destil·len una bellesa única. El color verd dels prats i muntanyes del contorn, l’enalteixen, l’envaeixen de plàstica... La tornen romàntica.

A la ciutat salzburguesa se la coneix com el Vaticà del Nord a causa de la gran importància i influència que tenia en segles passats davant del Vaticà de Roma, ja que el príncep-arquebisbe tenia un gran pes eclesiàstic en la Cúria vaticana. En l’arquitectura es denota aquesta. La catedral recorda a la Basílica de Sant Pere en l’aspecte decoratiu interior i a les portes d’accés.

Però no hem d’oblidar que Salzburg és la ciutat on va néixer l’insigne compositor i pianista austríac, mestre del Classicisme, considerat com un dels músics més influents i destacats de la història, Joannes Chrysostomus Wolfgangus Theophilus Mozart. Per aquest important esdeveniment, a Salzburg, una part important de la seva promoció turística, passa per ell. La casa-museu registra cada any un gran nombre de visites de turistes que vénen de mig món..

Hotels, pastissos, bombons, rutes, concerts i sales de música porten el nom de Mozart com a emblema de promoció turística. Cada any, Salzburg organitza una mitjana d’uns 4.500 actes culturals, especialment relacionats amb la música, on destaca el Festival de la ciutat, que figura entre els festivals de música clàssica més prestigiosos del món, fet que ha contribuït notablement a què la capital es conegui en l’àmbit mundial.

Un altre actiu turístic és el llegat que va deixar la filmació en diferents llocs de l’urbs i rodalia, la pel·lícula Somriures i llàgrimes, basada en el musical de Rogers i Hammerstein, The Sound of Music, representada a Broadway gairebé 1.500 vegades i dirigida per Robert Wise.

La Fortalesa, que cal accedir-hi a través d’un funicular que parteix des del carrer Festungsgasse, té els seus orígens fa més de 900 anys, construïda l’any 1077 per l’Arquebisbe Gebhard. Destaca les sales de representació medievals i el museu. La Fortalesa Hohensalzburg és la més gran de l’Europa central conservada íntegrament.

El Palau d’Hellbrunn i els Jocs d’Aigua és un altre dels punts en què els visitants es recreen més de Salzburg. Fent pel Príncep-arquebisbe Markus Sittikus von Hohenems com a residència d’estiu. Està situat en una zona famosa pels seus nombrosos brolladors.SOBRE L´AUTOR

0 Comentaris

    No comments

Aporta el teu comentari

Add comment - required field

Amb el suport de: