Lleida
8/20° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

28 febrer 2020

Teresina Jordà, il·lustre lleidatanaLa il·lustre compositora i pianista lleidatana, Teresina Jordà ha organitzat a Lleida un any més el clàssic i esperat Seminari Postgrau Cervera Jordà, que ha comptat amb un selecte grup de joves promeses en fase de formació en aquesta màgica disciplina de l’art, del piano, la guitarra, el violí, la viola i el cant. En aquesta edició de 2019, Teresina ha confeccionat un extens i variat programa d’activitats musicals i culturals.

Han intervingut, entre altres, Josep Comes, president dels Armats de Lleida; Jesús Rodríguez Picó (que ha dissertat sobre Hèctor Berlioz: la revolució de l’orquestra); i Victor Huertas, parla’n sobre Shakespeare en les sèries de televisió contemporànies. També han intervingut, Pedro Enriquez; Mari Cruz Nevot interactuant amb David Jordà; Marta Mesalles; i el que signa aquest article, parlant sobre Viena: La ciutat imperial de l’art, la música i la gastronomia.

En l’apartat musical, el Seminari ha comptat, per altra banda, amb la participació, entre altres, de Flora Jordán, Feli Moreno, Consuelo Diez, Marta Vázquez, Ana Villafañe, Issac Villalba, Elena Trigo Gallego, Daniel Agra, Arturo Marín Maceda, Rocio Garcia, Elena León i Andrea Cabrero.

Els actes s’han desenvolupat en diferents llocs emblemàtics de Lleida, com són l’Espai Pepita Cervera dels Armats de Lleida, la Sala Gran de la Canonja de la Seu Vella, l’Estudi Internacional Cervera Jordà, l’Aula Magna de l’IEI, l’Auditori Teatre Municipal de Balaguer, i el Club Tennis Urgell de Lleida.

Teresina Jordà, tal com ho va ser la seva mare Pepita Cervera (en vida), és concertista internacional, ha actuat com a solista, duo i solista amb orquestra en més de 100 països del món, amb gires pels principals auditoris d’Europa, Amèrica, EUA, Amèrica Llatina, Àsia i Nord d’Àfrica. Una altra de les facetes de Teresina és la composició i la pedagogia.

Al llarg de la seva vida professional, Pepita i Teresina, han arribat a formar a més de 300 professionals que actualment es dediquen a direcció d’orquestra, coral, musicologia, solistes de teclat, corda i vent, música de cambra i crítica musical.

En el marc de la composició dedicada a les comarques de Lleida, Teresina va dur a terme un treball musicòleg i d’investigació sobre la música autòctona aranesa que va fructificar amb l’edició de Cançons i danses d’Aran, ressonàncies acústiques sobre melodies ancestrals araneses.

Es pot destacar també, la seva vocació plural i intensa per projectar la música en tota la seva bellesa, extensió i rigor, donant els fruits de ser internacionalment reconeguts als seus estudis de Madrid i Lleida, on tècnica i art s’amalgamen.SOBRE L´AUTOR

0 Comentaris

    No comments

Aporta el teu comentari

Add comment - required field

Amb el suport de: