Lleida
4/12° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

26 gener 2020

Caviar, Rússia vs. EUAQuins van ser els primers pobles que van consumir regularment el caviar al món? Doncs no van ser els russos, ni els iranians (encara que la localització és molt a prop d’aquests); van ser els antics ciutadans de l’Iran, els perses. En un inici, només consumien la carn de l’esturió, no els ous, a causa que desconeixien el seu valor alimentari.  Al principi, els ciutadans de l’Imperi persa tenien la creença que el caviar era un reconstituent i un actiu de la resistència física. Fins i tot, els romans li atribuïen als ous de l’esturió, en la seua època, qualitats curatives.
A Rússia, el consum de caviar, en l’Edat Mitjana, va arribar a ser una pràctica pròpia de la classe social alta. El consumien com a substitut de la carn durant l’època d’abstinència i dejuni. Una anècdota es va fer famosa pel fet ocorregut a la recepció oferta pel rei Lluís XV de França a l’ambaixador del tsar Pere el Gran. Aquest li va obsequiar al seu amfitrió (com a present) una caixa de caviar. El monarca li va respondre al representant rus amb una escopinada. En els temps actuals, aquest tipus de regal, entre les classes nobles, es podria considerar com una cosa molt normal, encara que al segle XVIII va arribar a ser classificat com un acte irònic i provocador. Un segle més tard, en el XIX, els ous de l’esturió van ser considerades un aliment habitual entre l’aristocràcia, i per contra, un aliment de pobres als EUA. Els tsars acostumaven a servir als convidats de major arrelament social caviar, mentre, per contra, als Estats Units, que va arribar a ser per llavors el primer productor del món (per les seues grandioses captures d’esturions al riu Delaware), només era consumit per la classe popular. Això a causa de l’escàs cost econòmic d’aquest menjar.
Amb el pas del temps, el caviar es va constituir com un producte de distinció i classe a Occident després de la Revolució Russa de 1917. El motiu no va ser altre que l’emigració aristocràtica russa, que va arribar a París en els anys 20. 
Es diu que els germans Petrossian, van tancar un acord amb el govern rus per l’exclusivitat dels drets d’exportació del caviar rus a la capital francesa. Durant l’Exposició Universal de París de 1925, els germans Petrossian ho van donar a conéixer, encara que van tenir la precaució de situar a tot el recinte moltes escopidores en previsió d’un rebuig.SOBRE L´AUTOR

0 Comentaris

    No comments

Aporta el teu comentari

Add comment - required field

Amb el suport de: