Lleida
6/18° C (núvols)
97% 26 km/h

28 març 2020

Assessor-enòleg de referènciaMolta gent considera Eric Boissenot com l’assessor-enòleg de referència en el marge esquerre del riu Garona i, més concretament, en les propietats del Medòc. Fa un temps, va ser inclòs en el rànquing de les 100 persones més influents del Món del Vi de França, establert per la Revue du Vin de França.

En l’actualitat es dedica a la consultoria de vins, amb més del 90% dels seus clients provinents dels grans châteaus del Medóc: Pichon Baron, Margaux i Mouton-Rothschild. 

Eric Boissenot va néixer el 1969 i va començar en el món dels vins juntament amb el seu pare, Jacques Boissenot a l’edat de 14 anys, en la propietat familiar, sent ja capaç de transmetre de molt jove el seu coneixement i amor pel vi.

Anys més tard, es va graduar en enologia a la Facultat de Bordeus, a l’edat de 22 anys. Va ser en aquest moment, quan va començar el seu treball com a consultor-enòleg en algunes propietats de la regió.

El famós i internacionalment conegut enòleg, considera, respecte a la viticultura, que cada collita té el seu propi caràcter i que en qualsevol acció relacionada en raïms o vins un bon tècnic en la matèria ha de ser sempre respectuós. La complexitat general del vi està directament relacionada amb la qualitat del terroir, ja que aquest explica la jerarquia dels vins.

El 1993 va estudiar juntament amb el seu progenitor la ciència de l’enologia-ampelogía de la DEA i més tard, es va doctorar en enologia-ampelologia, sota la direcció dels professors Gérard Seguin i Yves Glories, seguit de 5 anys d’estudis de les vinyes del Medòc i de la relació amb la qualitat del raïm i els vins de la zona. 

El consultor més venerat de Bordeus compta amb 180 clients a tota la regió francesa, en gran part en el Medòc, on, també, té una petita propietat d’1,5 hectàrees de terreny plantat a l’Alt Medòc, coneguda com a Château Les Vimières, i situada a la població de Lamarque.

La finca va ser comprada el 1984 pel seu pare Jacques Boissenot, qui va ser el primer de la família en convertir-se en enòleg, i qui va crear la consultoria que compta, entre els seus clients, amb quatre dels cinc First Growths.

Per saber sobre els vins del Medòc, en els quals està centrat el famós enòleg, cal entendre la seva geografia. Específicament, la seva complicada geologia, que cobra vida només quan es degusten els vins que han estat elaborats amb vinyes plantades en les diferents bandes del riu.

Els terrenys són de grava, argila, sorra i pedra calcària on se sustenten les 16.000 hectàrees de vinyes conreades en parcel·les concentrades des de la ciutat de Blanquefort fins als remots racons de Lesparre-Médoc i St-Vivien-de-Medòc, lluïn en aquests indrets els millors castells penjats com un collaret de diamants al llarg de la riba de la Garona.SOBRE L´AUTOR

0 Comentaris

    No comments

Aporta el teu comentari

Add comment - required field

Amb el suport de: