Lleida
18-24° C (pluja)
97% 26 km/h

20 agost 2019

Superaliments



Fa un dies vaig sucumbir a les pressions de part del meu entorn social i vaig decidir-me a provar aquest pseudocereal anomenat quinoa que s’ha fet tant famós  per pertànyer al selecte grup dels ‘superaliments’. I no penso repetir. Mai. No em van agradar ni el gust ni la textura i molt menys el preu. Amb el mal sabor de la decepció encara a sobre vaig decidir que no em deixaré enganyar més. D’uns anys cap aquí i alimentada per la creixent obsessió per la vida sana s’ha fet gran la moda dels superaliments o superfoods, -que és més cool- que engloba, entre d’altres, aliments guais com la quinoa, les baies de Gogi, les llavors de ‘chía’ o la col ‘kale’ als que s’atribueixen propietats quasi miraculoses. Tot és màrqueting pur sense base científica. La UE ja va prohibir fa uns anys que s’utilitzi el terme ‘superaliment’ en els envasos per que resulta enganyós. I no dubto que siguin productes saludables, però no encaixen en la meva filosofia alimentària més propera a la dieta Mediterrània. És més, jo ja tinc els meus propis ‘superfoods’ com els fruits secs, l’oli de les Garrigues o la mel del Montsec... Ah!, i la cervesa que és molt nutritiva i prevé els infarts.<br /><br />



SOBRE L´AUTOR

0 Comentaris

    No comments

Aporta el teu comentari

Add comment - required field

Amb el suport de: