Lleida
22 / 38° C (sol)
97% 26 km/h

26 juny 2019

20 anys, 4 lliçons: IV. Som personesLa darrera lliçó que he après en aquests 20 anys de professió és que tots som persones. Deixa’m que t’expliqui. Als inicis de la meva carrera professional em vaig especialitzar en marketing. I al meu parer, l’aspecte més important d’aquesta disciplina del management, és entendre que els consumidors, el clients... són persones i que has d’entendre com són les persones per ser un bon professional del marketing. No pots ser un bon professional del marketing si no ets bo entenent a les persones. També resulta imprescindible entendre que els treballadors són també persones. Resulta impossible gestionar empreses, gestionar persones sense entendre el factor humà de les organitzacions. Darrera de cada treballador hi ha una persona. I no només en l’àmbit de la empresa. En l’esport, els esportistes són primer que res persones. I en la docència, els alumnes són també persones. És del tot impossible ser un bon dirigent empresarial si no entens de persones, igual que no pots ser un bon entrenador esportiu, o un bon professor si no entens de persones. 
Lligat amb el concepte persona, cal també tenir present que tu mateix ets una persona. I totes les persones som força diferents (afortunadament). Resulta impossible tenir una bona carrera professional sense analitzar a fons el teu factor humà, sense entendre realment qui ets. I en aquesta línia et recomano que dediquis temps a conèixer-te a fons. Ho deia Aristòtil fa una pila d’anys “la base de qualsevol coneixement comença en el propi autoconeixement”. I aquí la majoria de persones ho tenim difícil. Hem après moltes coses en la nostra etapa formativa però mai hem dedicat temps a descobrir qui som. En aquesta línia et recomano centris el teu autoanàlisi en tres elements essencials. La motivació (cal descobrir què és el que t’apassiona fer, què et fa moure). També cal descobrir els teus talents. Tots en tenim, encara que molts desconeixen quins són. Resulta imprescindible entendre en què ets realment bo i tens autèntic potencial. I en tercer lloc, cal que descobreixis també els teus valors. Els valors no és res més que descobrir quines coses són valuoses per tu, què valores en la vida, què vols assolir. I amb aquests tres elements: motivació, talent i valors, cal que intentis que el teu projecte professional i vital estiguin el més alineats possible amb aquests tres elements. Les poques persones que són capaces de centrar la seva carrera professional (inclús la seva vida) en aquests tres elements són persones molt exitoses i també molt felices. 
Per aquest motiu sempre m’ha atret moltíssim els temes de marca personal i lideratge. M’ha encantat estudiar-ho i aprendre. I compartir els meus aprenentatges amb altres professionals a través de classes i conferències m’ha fet molt feliç. I també a nivell de consultoria; ajudar a professionals a descobrir qui són realment i com alinear la seva carrera professional amb la seva motivació, el seu talent i els seus valors, és realment genial. 
I acabo aquesta reflexió al voltant de les persones, entenent que també resulta imprescindible en l’àmbit professional (i també en el personal) ser persona, ser una bona persona. Estic plenament convençut que cap professional pot ser molt bo en la seva disciplina si no és bona persona. Totes les professions tenen una clara vocació de serveis als demés. No tenen sentit per sí mateixes sinó només aportant valors als demés. Siguis professor, consultor, metge, empresari... la teva feina té sentit en la mesura que aportis valor als altres. I en aquesta línia, has de tenir clar que mai seràs un gran professional si no ets una bona persona. No ho oblidis.SOBRE L´AUTOR

0 Comentaris

    No comments

Aporta el teu comentari

Add comment - required field

Amb el suport de: