Lleida
17-33° C (sol)
97% 26 km/h

16 juliol 2019

Deixar de ferEstem gairebé a mitjans de desembre (sí, què ràpid ha passat l’any). S’acaba el 2018, aviat entrarem a les festes de Nadal i encetarem un any nou. Com sempre, farcit de nous projectes, noves il·lusions, nous reptes... Estem actualment en l’època de l’any on la majoria d’empreses i institucions preparen el seus plans per al nou any. En l’àmbit empresarial generalment aquests plans comencem amb unes idees que s’acaben concretant en un pressupost concret. Normalment les empreses volen fer més coses, més projectes... i com és lògic facturar més diners que l’any anterior i també augmentar els beneficis. 
Aquesta època de planificar el proper any també ens passa a les persones. Estic segur que la majoria fem plans de cara al vinent any. Segurament els plans que fem a nivell individual o personal no són tan detallats ni tan concrets com els plans que es realitzen a nivell empresarial. Però estic convençut que tots volem fer més coses per a l’any que estem a punt de començar. Que si volem fer més esport, estudiar aquella llengua que no dominem, tenir més temps per la família, treballar algunes hores més per guanyar més diners... I observo que la majoria de plans que realitzen tant les empreses com les persones es basen en fer. La gran majoria de persones volem fer més, volem assolir més. I això només és possible si som capaços de fer menys. Si, has llegit bé, fer menys. Deixa’m que t’expliqui. Com el nostre temps i els nostres recursos són limitats, només aconseguirem fer més coses si som capaços de renunciar a altres coses. Cada cop que alguna empresa o alguna persona em planteja els seus plans pel futur, acostumo a contestar-li: “em sembla molt bé el que vols fer, ara bé, què deixaràs de fer?” La majoria no saben que respondre. Tinc comprovat que la majoria d’empreses i persones ens movem més fàcilment en pensar en coses a fer que en coses a deixar de fer. Però hem de tenir molt clar que només farem coses noves si deixem de fer coses velles.
I cal insistir-hi molt en aquest tema. Al meu parer, seria molt més fàcil fer els plans per al proper any pensant en quines coses volem deixar de fer. Ens adonarem que deixar de fer és difícil i per tant és millor començar els plans per aquí. Et proposo que primer pensis amb els que deixaràs de fer. Que ho anotis en un paper i ho tinguis ben clar. I un cop ho hagis pogut concretar, aleshores sí es bon moment per pensar en les noves coses que vols afegir a la teva vida en l’any vinent. Hauràs de veure si amb l’espai que aconsegueixes eliminant activitats de la teva vida podràs encabir tot el que vols fer durant el nou any. 
Generalment, a la majoria de persones no els hi cap tot el que volen fer. Per tant, això només té dues solucions. O bé continues pensant quines altres activitats pots deixar de fer o elimines activitats noves que vols incorporar a la teva vida o a la de la teva empresa. I això t’obligarà a enfocar-te, a ser força selectiu i a triar bé què vols aconseguir i que no. 
Estic plenament convençut que les persones que assoleixen els seus objectius tant a nivell professional com personal són les que primer comencen per triar bé què volen deixar de fer. Hem de renunciar a algunes coses per aconseguir-ne d’altres. Així que ja saps, comença a pensar què voldràs deixar de fer en aquest nou any. Només deixant de fer coses et podràs plantejar nous objectius, noves activitats. Perquè al final, tot és qüestió de triar bé ja que, quan les prioritats estan clares, les decisions són més fàcils. SOBRE L´AUTOR

0 Comentaris

    No comments

Aporta el teu comentari

Add comment - required field

Amb el suport de: