Lleida
19 / 39° C (sol)
97% 26 km/h

25 juny 2019

Ens hem de veure mésEn els darrers dies he vist un anunci publicitari que m’ha impactat. Es tracta d’un espot realitzat per la empresa de licors Ruavieja dins de la campanya publicitària “Tenemos que vernos más” (pots veure el vídeo visitant: tenemosquevernosnas.ruavieja.es). L’anunci està inspirat en aquesta coneguda frase (ens hem de veure més), que habitualment utilitzem quan ens trobem amb persones que estimem, però que gairebé mai ho acabem fent.
Es tracta d’un experiment sociològic i psicològic realment impressionant liderat pel reconegut psicòleg i escriptor doctor Rafel Santandreu. Comença l’anunci informant-nos que ens els darrers sis anys l’ús dels telèfons mòbils s’ha triplicat. A més, destaca que en l’actualitat les persones consumim més contingut audiovisual que mai. També ressalta que bona part del contacte que tenim amb els nostres éssers més estimats s’està realitzant a nivell online i això comporta que cada cop passem menys temps amb les nostres persones més estimades. Que si la falta de temps, que si estem molt ocupats... Excuses! 
La majoria de les persones entrevistades en aquest estudi afirmen que els seus éssers estimats són el més important de la seva vida. No obstant, aquest amor per la nostra gent estimada no es correspon amb una dedicació proporcional de temps. Com indica el psicòleg Santandreu “això és una greu contradicció”. Afirma també que els éssers humans estem programats per evitar pensar en el temps que ens queda per viure. La majoria solem pensar que ja tindrem l’oportunitat més endavant de dedicar més temps a les persones que més estimem. I el més sorprenent d’aquest estudi científic és quan calculen, seguint les estadístiques de l’INE (Instituto Nacional de Estadística), quan temps real li queda a una persona en concret per passar amb les persones a qui més estima. I els resultats són esfereïdors. L’anunci utilitza diferents testimonials. Tots es sorprenen molt negativament quan descobreixen el poc temps real que les estimacions indiquen que passaran amb els seus éssers estimats. Molts s’emocionen i es queden de pedra. Et convido a que facis tu mateix l’exercici visitant el lloc web que et comentava a l’inici d’aquest article. De ben segur et quedaràs ben glaçat quan descobriràs el poc temps que et queda per passar amb aquella persona que estimes. Jo ja ho he fet... i m’he quedat molt trist. 
La veritat és que l’anunci m’ha fet pensar molt. M’he adonat com perdem el temps en autèntiques xorrades i com no dediquem prou temps de qualitat als que més estimem. És una autèntica barbaritat. Com també ho és comprovar com les estimacions indiquen que en els propers 40 anys, amic lector, dedicaràs uns 520 dies a mirar sèries, passaràs 6 anys mirant la televisió, 8 anys navegant per Internet i 10 anys mirant diferents pantalles. L’anunci acaba preguntant, després d’aquestes esfereïdores estadístiques, quan temps passaràs amb les persones que realment t’importa?
I això, amic lector, és la teva decisió. Afortunadament el temps és el recurs més democràtic que hi ha, tots tenim el mateix. En quines coses l’invertim, amb quines persones compartim el nostre temps és decisió nostra. Així que et convido que facis l’exercici i comprovis en primera persona el temps que et queda per estar amb la persona estimada. Si el resultat et satisfà, doncs segueix igual. I si no t’agrada, actua i canvia-ho abans de que sigui massa tard. Valora bé a què i a qui dediques el teu temps perquè li estàs donant un recurs que mai recuperaràs.SOBRE L´AUTOR

0 Comentaris

    No comments

Aporta el teu comentari

Add comment - required field

Amb el suport de: