Lleida
2 / 20° C (sol)
97% 26 km/h


Admeses les tres primeres querelles per lesions el passat 1-O a l'IES Pau Claris de BarcelonaLes víctimes relaten que els agents es van dirigir especialment cap a les dones i "les arrencaven violentament de les escales a través d'estirades de cabell"


El Jutjat d'instrucció número 7 de Barcelona ha admès a tràmit les tres primeres querelles per les lesions a tres dones que el passat 1-O van patir a l'ES Pau Claris de Barcelona com a conseqüència de la violència policial quan es disposaven a participar al referèndum. Concretament, el jutjat investigarà si va haver-hi delictes de lesions i contra la integritat moral i en un dels casos amb l'agreujant d'odi de motivació ideològica i de gènere contra Marta T., una de les víctimes. En les querelles es relata com a les 10.30h van aparèixer una setantena d'agents de la policia espanyola, van entrar pel pati i un cop a dins i sense previ avís van colpejar violentament les persones assegudes en actitud pacífica.

A més, segons relaten les querellants, els agents es van dirigir "especialment cap a les dones que es trobaven allà, i sense dir res, les arrencaven violentament de les escales a través d'estirades de cabell, estirant-les dels braços i de les cames", mentre que els homes els donaven cops a la cara o puntades de peu. En aquest sentit, acusen la policia espanyola de dur a terme una actuació "perfectament coordinada i concertada entre els agents" amb l'objectiu de lesionar els allà presents i provocar-los "angoixa, pànic i una profunda humiliació i impotència".

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats