Lleida
3/20° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Alejandro Fernández es mostra ara disposat a dialogar amb l'independentisme però exigeix que renunciï a "vies il·legals"El líder del PPC rebutja una amnistia per als presos sobiranistes i els recorda que poden demanar l'indult


El president del PPC, Alejandro Fernández, s'ha obert a "tornar a parlar" amb l'independentisme per reconduir la situació política actual, però ho ha condicionat a un abandonament de "les vies il·legals". En una entrevista amb l'Agència Catalana de Notícies (ACN), ha demanat "una renúncia explícita" a la unilateralitat, si bé ha considerat que el president de la Generalitat, Quim Torra, "continua amenaçant amb la insurrecció permanent". "Tant de bo renunciessin a la il·legalitat de manera explícita i llavors es podria parlar amb tothom", ha insistit. Fernández també s'ha referit a la divisió de l'independentisme: "ERC ara mateix han passat a ser companys nostres en la gran casa dels botiflers", ha bromejat.

No obstant això, ha assegurat que la resposta que cal donar al moviment sobiranista "és la llei". "Els dos milions d'independentistes es mereixen el mateix tracte que jo, ni millor ni pitjor, i és que se'ls digui la veritat: que no es pot incomplir la llei", ha continuat el líder popular, que ha demanat que no es tracti els votants "com a nens petits".

Així, creu que les reivindicacions independentistes s'han de canalitzar per les vies legals si aconsegueixen la majoria necessària, però ha rebutjat una reforma constitucional per desencallar el conflicte. "No es pot fer mai ad hoc o exclusivament per a un col·lectiu; ha de tenir una vocació genèrica per als 47 milions d'espanyols", ha subratllat. És per això que ha defensat que una modificació de la carta magna "hauria de plantejar-se amb el mateix esperit que l'any 1978".

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats