Lleida
21-37° C (sol)
97% 26 km/h


Aragonès reclama a Sánchez "motius suficients" per fer dels pressupostos "una segona volta de la moció de censura"ERC assegura que els "gestos" per obtenir suport pels pressupostos els ha de fer el govern espanyol


El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha reclamat al president Pedro Sánchez "motius suficients" per fer dels pressupostos "una segona volta de la moció de censura". En declaracions a la premsa des de Ginebra on se celebra aquest divendres l'executiva d'Esquerra Republicana, Aragonès ha exigit "moviments" per part de Sánchez "perquè ERC doni suport" a la seva legislatura "fins al juny del 2020". Així, ha assegurat que els "gestos" per obtenir aquest suport per part de la formació d'Oriol Junqueras els ha de fer el govern espanyol.

"En funció d'aquesta resposta nosaltres prendrem aquesta decisió en relació al paper d'ERC a l'hora d'assegurar la continuïtat i l'estabilitat de la legislatura estatal", ha dit Aragonès.

El vicepresident del Govern ha demanat a l'executiu socialista que "rebutgi la repressió iniciada pel PP" i deixi "clar que la decisió sobre el futur de Catalunya és competència dels seus ciutadans".

Vilalta diu que la inversió en infraestructures "no és cap gest" i que no fa variar la posició sobre els pressupostos

La portaveu d'ERC, Marta Vilalta, ha assegurat que una inversió en infraestructures equivalent al pes del PIB català, com estableix al disposició addicional tercera de l'Estatut, "no és un gest ni un moviment que pugui fer variar la posició" respecte als pressupostos de l'Estat. En una entrevista a 'Ser Catalunya', Vilalta ha respost que suposa "simplement complir una llei" i ha insistit en condicionar el vot del seu partit a una proposta política sobre autodeterminació i un canvi en la línia "repressiva" de l'Estat.

L'executiva del partit es reuneix aquest divendres a Ginebra, on es troba la secretària general, Marta Rovira. Vilalta ha admès que es parlarà de pressupostos de l'Estat tot i que no serà l'única qüestió sobre la taula.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats