Lleida
5/13° C (boira i sol)
97% 26 km/h


Asens acusa ERC d'haver "tombat" la taula de diàleg però celebra que ara tornin "a la pantalla del referèndum pactat"El candidat dels comuns proposa que es modifiquin els delictes de rebel·lió i sedició perquè s'expliciti la necessitat de violència i s'alliberi els presos


El candidat dels comuns, Jaume Asens, ha acusat ERC d'haver "tombat" la taula de diàleg i haver presentat l'esmena a la totalitat als pressupostos de l'Estat, i els atribueix a ells la iniciativa, a la que creu que després es suma el PDeCAT. En aquest sentit, celebra que "tornin a la pantalla del referèndum pactat" amb els comuns, però no creu que siguin creïbles. "Canvien constantment, de la nit al dia, d'una proposta a una altra", els retreu el candidat. D'altra banda, Asens també ha respost a Rufián, que ha proposat impulsar una iniciativa per aixecar les causes judicials contra l'independentisme, encara que no ha entrat en detalls. Asens ha dubtat que aquesta proposta "tingui sentit" i, en canvi, ha apostat per modificar els delictes de rebel·lió i sedició perquè s'expliciti la necessitat de violència, fet que creu que facilitaria la llibertat dels presos.

En una roda de premsa davant la seu de Pimec, amb qui ha tingut una reunió aquest dilluns, Asens ha tornat a carregar contra ERC, amb qui es disputen votants i els ha acusat de "no tenir solucions de continuïtat". En referència a la proposta d'un referèndum de la monarquia, que els dos partits comparteixen, ha assegurat que no han tingut "cap contacte" per parlar-ne i ha apuntat que veuen que ERC els "segueix els passos" i segueixen una línia discursiva similar. Tot i això, ha insistit que "davant el dubte" sempre és millor "l'original que la còpia".

Pel que fa al referèndum, una constant en les propostes dels comuns de cares a les eleccions del 28-A, Asens ha assegurat que ja fa temps que a Espanya "es trenca el tabú" d'un possible referèndum a Catalunya i ha apuntat que hi ha un augment en la "simpatia i la gent que hi és favorable", fet que ha atribuït a la seva formació. "En gran part és per la pedagogia que hem fet i per les nostres aliances", ha explicat.

D'altra banda, Asens també ha aprofitat l'atenció als mitjans per respondre la candidata del PP, Cayetana Álvarez de Toledo, que el diumenge va enviar "al racó de pensar" a Asens després que ell proposés la il·legalització de la seva formació. Després d'una resposta a Twitter, on el candidat etzibava a la representant dels populars que ell aniria al racó de pensar quan els hagués enviat "a un racó de la història on no segueixin robant", Asens ha insistit que mereixen la il·legalització perquè són "una organització criminal". "Quants casos de corrupció falten perquè els il·legalitzem?", ha demanat.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats