Lleida
10-21° C (pluja)
97% 26 km/h


Bosch acusa el govern espanyol de ser "còmplice" de la tragèdia a la Mediterrània i "sabotejar" el "deure" humanitariEl conseller d'Acció Exterior es compromet a actuar si l'executiu de Sánchez acaba posant una multa de 900.000 euros a Open Arms


El conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, ha acusat el govern espanyol de ser "còmplice" de la "tragèdia" a la Mediterrània i "sabotejar" els que compleixen amb el "deure humanitari". En el marc del ple del Parlament, el titular d'Exteriors ha assenyalat que la política "equivocada" de "blindar" els ports provoca més morts que mai.

En aquest context, ha garantit que si el govern de Pedro Sánchez acaba multant Open Arms amb 900.000 euros "per fer la feina que haurien de fer els governs", l'executiu català "reaccionarà" davant del govern espanyol i de les instàncies internacionals que calgui.

Bosch ha assenyalat que l'estat espanyol és "corresponsable " d'aquesta política "equivocada" i ha lamentat que actuï de forma contrària al deure humanitari perquè "provoca més tragèdia". 

En aquest sentit, ha assegurat que abans del tancament dels ports europeus, moria un 2,5% de persones refugiades mentre que amb la política de "bloqueig actual" aquest percentatge de morts ha pujat al 12%.

El conseller d'Acció Exterior ha preguntat si el "canvi de rumb" del govern Sánchez en aquesta matèria es deu a la pressió de la ultradreta i ha afegit que s'està actuant de manera antihumanitària i en alguns casos de manera "xenòfoba".

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats