Lleida
17/33° C (pluja)
97% 26 km/h


Bosch demana utilitzar ''la força'' de l'independentisme en el primer cop que ''arrossega'' el govern espanyol a dialogarEl conseller explica que convocarà la bilateral "tan aviat com sigui possible" un cop "preparats" els temes a abordar


El conseller d'Acció Exterior, Alfred Bosch, ha demanat a l'independentisme que utilitzi la seva "fortalesa" al seu favor a la taula de diàleg en el primer cop que "s'arrossega" el govern espanyol "per parlar d'autodeterminació i el fi de la repressió". En una entrevista a Catalunya Ràdio, Bosch ha dit que "sembla que ara s'obre una oportunitat" i ha considerat que la posició de "força" de l'independentisme s'està utilitzant "de forma intel·ligent". El conseller també ha explicat que convocarà la comissió bilateral, que presideix, "tan aviat com sigui possible" un cop tinguin una "estratègia clara" sobre els temes a abordar. De fet, ha dit que en la reunió del consell executiu de dimarts n'examinaran les prioritats.

Després que dijous es fessin públics els integrants de l'equip de la taula de diàleg per part de l'executiu espanyol, Bosch ha dit que encara no se sap qui integrarà la delegació catalana. A més, ha dit que ha de "donar certa esperança" que a la taula hi haurà vuit persones que estaran per l'autodeterminació, tenint en compte els perfils de Pablo Iglesias i Manuel Castells, sumats als sis membres del Govern.

Sobre la figura del mediador, el conseller ha insistit que és "important" però que "el diàleg ha de començar d'una vegada".

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats