Lleida
6/15° C (sol)
97% 26 km/h


Casado afirma que si governa recuperarà la gestió de les presonsEl popular denuncia que "els presos colpistes" han estat "a cos de rei i despatxant amb qui han volgut"


Pablo Casado ha afirmat aquest dilluns en un acte electoral a Tenerife que, si governa, recuperarà la gestió de les presons transferida a les autonomies. En plena crítica a Pedro Sánchez, Casado ha assegurat que als socialistes "els encanta Lledoners", i ha explicat que es referia a "transferir presons a Catalunya perquè els presos colpistes estiguin a cos de rei rebent qui vulguin". El president del PP ha afirmat que "ja està bé" de "mercadejar els decrets per escons, els indults per vots i transferències amb el PNB a canvi de treure la Guàrdia Civil de Navarra i de cedir les presons al País Basc".

Per això, ha afirmat que amb el PP això "no es tolerarà". Casado ha assegurat que ell no vol veure, "com a Catalunya, presons a la carta per als colpistes" ni "presons a la carta per als etarres".

El popular ha emmarcat aquestes reflexions enmig d'una proposta per augmentar el sou als funcionaris de presons, així com la seva autoritat, perquè facin la feina "de manera digna".

Casado xifra en un augment del 170% l'arribada d'immigrants irregulars per "l'efecte crida" de Sánchez

El president del PP, Pablo Casado, ha xifrat aquest dilluns en un augment del 170% l'arribada d'immigrants irregulars a Espanya durant el mandat de Pedro Sánchez. A parer de Casado ha estat el resultat de "l'efecte crida" que, diu, va suposar la decisió de l'executiu espanyol de deixar atracar el buc Aquarius a ports estatals, al principi del mandat socialista. Casado també ha advertit que, des d'aleshores, la ruta oriental de les màfies de transport de persones des de Líbia s'ha desviat cap al Magreb. Per fer front a aquesta situació, el popular ha advocat per reforçar el control de les fronteres i la dotació a les forces i cossos de seguretat de l'Estat. També ha proposat incrementar la cooperació amb els països de la riba nord de l'Àfrica i un "pla Marshall" per al continent africà.

Casado s'ha mostrat també molt crític amb el fet que Sánchez, des de l'oposició, es mostrés contrari amb polítiques de control de la migració del PP, com les devolucions en calent o les concertines –les ganivetes que culminen les tanques de Ceuta i Melilla-, mesures que un cop al poder, el PSOE ha mantingut.

D'altra banda, el president del PP ha afirmat que la tònica general d'aquesta campanya està essent "la violència", i ha recordat episodis com el de la seva candidata per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, a la Universitat Autònoma de Barcelona, o el del líder de Ciutadans, Albert Rivera, esbroncat en un acte al País Basc. Casado ha mostrat la seva solidaritat amb aquests polítics, així com amb membre de Vox també assetjats, segons ell, quan feien un acte electoral en un municipi del País Basc.

Per això Casado ha reclamat a Sánchez "mesures urgents" i l'ha instat a dir si el PSOE "vol estar amb els partits de la violència" o amb els que no en són. El popular ha lamentat, finalment, que ahir confrares que participaven en una processó de Setmana Santa a Valladolid també van ser assetjats "per membres de la llista del PSOE" en aquesta ciutat.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats