Lleida
3 - 14° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Catalá diu que els tribunals espanyols poden "corregir l'error de forma" de l'euroordre contra Comín, Serret i PuigEl ministre de Justícia assegura que "respecten" la decisió de la justícia belga "els agradi més o menys"


El ministre de Justícia, Rafael Catalá, diu que si els tribunals espanyols consideren que es pot "corregir l'error de forma" de l'euroodre contra els consellers destituïts Antoni Comín, Lluís Puig i Meritxell Serret ho posaran en coneixement del tribunal belga. Segons han explicat els advocats dels consellers, la justícia belga ha denegat l'extradició de tots tres i ha al·legat que hi havia "irregularitats" a la petició emesa per Llarena.

Bàsicament, perquè l'ordre de detenció a nivell europeu no s'acompanyava de la necessària ordre prèvia de detenció també a nivell estatal. Tot i aquest comentari, el ministre ha dit que "respecten" la decisió del tribunal belga com fan "amb totes les decisions". "Com totes, ens agradin més o menys, les acatem des del respecte a la independència judicial", ha dit. Catalá també ha insistit que el mecanisme de l'euroordre ´´es "purament judicial" i que els govern no participen de la seva tramitació.

Aquest dimecres, el tribunal belga ha denegat l'extradició dels tres consellers destituïts que viuen en aquest país. La defensa va al·legar un precedent, el cas 'Bob-Dogi', que requereix que una ordre europea de detenció ha d'anar acompanyada necessàriament d'una ordre prèvia de detenció a nivell estatal.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats