Lleida
9-25° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Catalunya parlarà d’inversió amb el futur Govern centralEl conseller Calvet entén les demandes de Foment del Treball però recorda el dèficit fiscal


El conseller de Territori, Damià Calvet, espera que la comissió bilateral d’Infraestructures es pugui reunir ràpidament quan hi hagi un nou govern a l’Estat. 

Un cop hi hagi un govern a Madrid, Calvet assegura que vol parlar del corredor mediterrani, de la vinyeta, de l’aeroport i de les infraestructures pendents de la xarxa viària i amb molta rapidesa”, va subratllar en una entrevista a l’ACN. Calvet va assegurar que la relació amb el ministeri és “sincera, honesta i constructiva” i per això confia reunir-s’hi aviat després de la trobada de l’octubre passat, la primera en onze anys. Pel conseller de Territori i Sostenibilitat, les solucions passarien perquè “hi hagi més pressupost” i que sigui “més eficient” en la seva execució, i no per “sota” del previst. El conseller prioritza que el titular de Foment implementi una “agenda modernitzadora” i “entengui el problema polític que hi ha entre Catalunya i Espanya”. 

L’última trobada de la comissió bilateral d’Infraestructures va acabar sense acord sobre com destinar 200 milions d’euros previstos per al 2019 dels 759 pendents d’abonar. Entre d’altres, la llista d’inversions pendents d’executar per part de l’Estat son els accessos ferroviaris a la Terminal del Prat, el desdoblament de l’R3, els accessos al Port de Barcelona, o els accessos ferroviaris al port de Tarragona. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats