Lleida
3 - 14° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


CatECP demana ara que el Parlament aposti per l'abolició de la monarquia i reprovi Felip VIEls comuns registren una altra proposta de resolució on aposten per mantenir una "relació de diàleg bilateral amb l'Estat"


El grup parlamentari de CatECP ha registrat una proposta de resolució (PR) on demana que la cambra aposti per "l'abolició" de la monarquia espanyola i "reprovi" Felip VI. Els comuns han presentat el text en el marc del debat general del ple de recuperació de la convivència -celebrat a petició de Cs-, l'endemà mateix que votessin en contra d'una PR de JxCat i ERC que s'expressava en una línia similar. El rebuig de CatECP va impedir que ahir el Parlament reprovés el rei espanyol i demanés l'abolició de la monarquia.

El grup va argumentar la postura del seu vot afirmant que el sentit de la PR tenia un sentit massa unilateral. Així mateix, CatECP ha presentat una altra PR on aposta per mantenir una "relació de diàleg bilateral amb l'Estat".

En una primera PR, sobre els "grans consensos", els comuns demanen la "priorització" del diàleg polític com a "forma de solució i cerca de consensos amplis i representatius de la majoria social a Catalunya". A més, emplacen la resta de grups parlamentaris a comprometre's a "treballar en contra de la degradació de les institucions, deixant de banda la gesticulació i el simbolisme de curt recorregut".

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats