Lleida
8/20° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Ciutadans demana al Govern que retiri a Òmnium la condició d'entitat cultural perquè es dedica a "l'agitació política"La formació taronja veu "forassenyat" parlar d'indults o una hipotètica amnistia per als polítics presos


Ciutadans ha demanat, mitjançant una proposta de resolució, que el Govern retiri la condició d'entitat cultural a Òmnium. El diputat al Parlament Nacho Martín Blanco ha exposat que és una entitat que es dedica a "l'agitació política", com l'ANC, i que el fet que els seus líders estiguin sent jutjats al Suprem "per delictes gravíssims" n'és una prova. En una atenció als mitjans, Martín Blanco ha criticat que Òmnium, "prevalent-se de la condició d'entitat cultural, entra als col·legis i té una presència a la vida associativa" a Catalunya, quan "el seu posicionament és clarament excloent per a una part de la societat catalana".

La proposta arriba després que 'El Confidencial' hagi publicat que Òmnium Cultural va prestar 145.000 euros sense interessos a Òmnium Civil Right Europe el 2018, a Bèlgica. Martín Blanco ha assegurat que això "coincideix amb la fugida de Carles Puigdemont" i ha criticat la "connivència" de les institucions amb les entitats "separatistes".

D'altra banda, preguntat per una possible amnistia per als polítics empresonats, Martín Blanco ha afirmat que la formació taronja no n'és partidària "ni de bon tros" i creu que seria "forassenyat". 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats