Lleida
3/20° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Colau creu que la ''nova etapa'' política iniciada a l'Estat s'ha de reflectir també a CatalunyaL'alcaldessa constata que les diferències entre socis "ja són públiques" i creu que no trigarà a haver eleccions


L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha opinat aquest dijous que la "nova etapa" política iniciada a l'Estat de "diàleg, desjudicialització i polítiques socials avançades i progressistes s'ha de reflectir a totes les administracions". En declaracions a Ser Catalunya, ha constatat que la situació del Govern de la Generalitat "no sembla que tingui un llarg recorregut", perquè les diferències entre els socis ja són públiques. "Entenc que seria lògic que no trigui a haver eleccions a Catalunya", ha indicat Colau, que ha afegit que mentre això no passi, ella sempre promourà que hi hagi "acords progressistes". Ha posat d'exemple l'acord fiscal. En preguntar-li si hi haurà acord entre ERC i els comuns per fer un nou govern a Catalunya, ha indicat que ella no donaria res per fet. "Anem pas a pas construint les relacions", ha dit.

Colau ha remarcat que ERC està en un debat intern i ha abandonat el discurs que només prioritzava l'eix nacional. Al seu parer, deixar de banda les polítiques del dia a dia "va ser un error de l'independentisme, especialment d'una formació d'esquerres".

Pel que fa a la situació a l'Estat, ha constatat que l'oposició "de dret i d'extrema dreta és molt dura", i s'està "radicalitzant". "Això ens ha de reforçar en el nostre sentit de la responsabilitat per coordinar-nos i fer política útil per a la ciutadania", ha afegit.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats