Lleida
1 / 10° C (boira)
97% 26 km/h


Cs i PPC carreguen contra el Síndic de Greuges i l'acusen de presentar un informe "parcial" sobre l'1-O i el 155JxCat sentencia que Franco estaria "orgullós" dels grups d'Arrimadas i Albiol


El portaveu parlamentari de Cs, Carlos Carrizosa, ha acusat el Síndic de Greuges, Rafel Ribó, de presentar un informe "parcial" sobre l'1-O i els efectes del 155 i d'estar "al servei del Govern". El Síndic ha comparegut al Parlament aquest dimecres per repassar les claus de l'informe 'La vulneració de drets fonamentals i llibertats públiques en ocasió de la relació penal a l'1-O i l'aplicació de l'article 155' -presentat al maig- i ha demanat a Torra que governi amb el "màxim diàleg". La diputada del PPC, Andrea Levy, ha fet una crida a Cs i PSC a demanar el cessament de Ribó per "negligència" i "incompliment de deures". D'altra banda, el portaveu adjunt de JxCat, Eduard Pujol, ha carregat amb duresa contra els grups de Cs i PPC: "El general Franco i la seva tropa estarien orgullosos de tots vostès".

Durant la seva intervenció inicial el Síndic ha asseverat que l'1-O hi va haver "brutalitat" per part de les forces d'ordre públic de la Policia Nacional espanyola i la Guàrdia Civil. Així mateix, Ribó ha afirmat que la presó provisional és la "pena més greu" que pot patir una persona, "tret de treure-li la vida". En aquest sentit, ha assegurat que els dirigents empresonats són "presos polítics".

El discurs més contundent ha estat el de Pujol, que ha demanat "coherència" a la cap de l'oposició, Inés Arrimadas, a qui ha instat a visitar els "presos polítics" als centres penitenciaris. "No tenen coratge per anar a la presó i mirar els ulls dels diputats?", ha preguntat. Així mateix, el portaveu adjunt de JxCat ha afirmat que els catalans no renunciaran "mai" a l'exercici del dret a l'autodeterminació, i ha constatat que amb la "repressió" del 155 l'Estat i el rei espanyol van quedar "nus" davant Europa i el món.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats