Lleida
1 / 17° C (sol)
97% 26 km/h


Cs registra una proposta de resolució perquè el ple voti que Torrent compareguiLa formació taronja registra una petició de celebració d'un ple perquè es pugui votar la seva iniciativa


Cs ha registrat una proposta de resolució perquè el ple voti instar el president del Parlament, Roger Torrent, a comparèixer "urgent i immediatament" en sessió plenària per explicar l'elecció d'un candidat a la investidura "viable" o la seva "impossibilitat" de fer-ho. Paral·lelament, la formació taronja ha registrat una petició de celebració de ple per tal que es pugui votar la seva proposta de resolució.

Aquest matí, la líder del grup, Inés Arrimadas, ha anunciat que registraria una petició de compareixença de Torrent i finalment aquesta tarda Cs ha registrat aquestes dues peticions. Amb el text de la proposta de resolució, Cs vol que es voti que el Parlament constata que Torrent està "desatenent el seu deure institucional de promoure una candidatura viable a la presidència de la Generalitat, bloquejant d'aquesta manera el Parlament". El text també exigeix al president del Parlament "que posi fi d'immediat a la situació de bloqueig de la institucions de Catalunya que les seves decisions han suposat en perjudici dels ciutadans".

Torrent creu que la petició de compareixença de Cs "no té cap tipus de fonament jurídic"

El president del Parlament, Roger Torrent, defensa que la petició de compareixença de Cs perquè ell comparegui al ple de la cambra "no té cap tipus de fonament jurídic". Fonts de la presidència del Parlament assenyalen que la compareixença al ple només està prevista per al president de la Generalitat, o en algun altre procediment reglat com és el Síndic de Greuges o les entitats en el cas de les ILP. Així doncs, afegeixen que no està regulada la compareixença al ple ni del president del Parlament ni de cap altra membre de la Mesa.

Aquestes mateixes fonts recorden que el control als òrgans de la cambra es fan amb els debats a la Mesa, amb peticions de reconsideració o a la Junta de Portaveus. També assenyalen que el president del Parlament proposa el candidat en funció de les propostes dels grups i afegeixen que si Cs vol proposar un candidat, pot comunicar-ho quan ho cregui convenient.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats