Lleida
16 / 36° C (sol)
97% 26 km/h


Cuevillas proposa a la comissió de Justícia del Congrés que no es limitin els delictes que es poden indultarEl PP vol que el govern espanyol no pugui perdonar la pena a condemnats per sedició o rebel·lió


L'advocat de l'expresident Carles Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, ha comparegut com a expert a la comissió de Justícia del Congrés dels Diputats que estudia la reforma de la llei de l'indult, que data de 1870 i només s'ha modificat en una ocasió (1988). Cuevillas ha proposar que no es limitin els delictes que es poden indultar, davant les propostes d'alguns partits que demanen restringir la concessió d'aquesta mesura de gràcia. Entre ells, el PP que vol que el govern espanyol no pugui perdonar part o tota la pena a condemnats per sedició o rebel·lió, amb la mirada posada en el judici de l'1-O. Cuevillas ha advertit que si s'aprova l'esmena del PP la portarà al tribunal d'Estrasburg. Per contra, l'advocat aposta per introduir mesures per fomentar la transparència i que la comissió de Justícia tingui més informació sobre els indults concedits per l'executiu.

La comissió de Justícia analitza, a petició del PSOE, si es pot modificar la Llei de l'indult, que només s'ha canviat en una ocasió des del 1870. La reforma de 1988 va eliminar, entre d'altres, la motivació obligatòria a l'hora de demanar un indult. El PSOE demana que aquesta motivació es recuperi i, alhora, també que hi hagi un catàleg de delictes que no es poden indultar, entre els quals aquells figuren els casos de corrupció.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats