Lleida
-1 / 8° C (sol)
97% 26 km/h


El Consell de Ministres aprova el decret per fer pagar als bancs l'impost de les hipoteques, que entra en vigor dissabteEl govern espanyol prohibeix als bancs deduir-se el tribut


El Consell de Ministres ha aprovat el reial decret llei per fer pagar als bancs i no als clients l'impost de les hipoteques. Un canvi legislatiu que ja va anunciar dijous el president del govern, Pedro Sánchez, i que l'executiu no ha trigat ni 24 hores en fer-lo efectiu. "El govern demostra rapidesa per estar al costat dels ciutadans en la resolució de problemes", ha defensat la ministra portaveu, Isabel Celáa.

El decret es publicarà al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) divendres i entrarà en vigor el dissabte. Fonts del Col·legi de Notaris de Catalunya han explicat a l'ACN que, a efectes pràctics, serà a partir del dilluns quan els bancs comencin a pagar l'impost, ja que els dissabtes no s'acostumen a signar préstecs hipotecaris. A Catalunya, l'impost d'actes jurídics documentats és, de mitjana, de l'1,5% de l'import de la hipoteca.

El Consell de Ministres ha fet el pas per canviar la llei per decret per tal que l'impost a l'hora de constituir una hipoteca el pagui el banc. Durant més de 20 anys, aquest impost es repercutia en el client però tres sentències del Tribunal Suprem del mes d'octubre van suposar un canvi de criteri fixant que l'havia de pagar el banc. Una decisió que va generar un gran rebombori econòmic i social i que va fer que el president de la Sala Tercera del Suprem, Luís María Díez-Picazo, portés al ple la decisió per revisar el criteri.

Casado retreu a Sánchez que "enganyi" la gent perquè el consumidor acabarà pagant l'impost de les hipoteques

El president del PP, Pablo Casado, ha retret que el govern de Pedro Sánchez "enganyi" els espanyols i ha donat per fet que el decret sobre l'impost repercutirà en el preu de la hipoteca i, per tant, que acabaran pagant els consumidors. En una atenció als mitjans de comunicació des de Helsinki, també s'ha referit a la detenció d'un veí de Terrassa que volia matar al president del govern espanyol enviant una abraçada a Sánchez i fent una "absoluta condemna". En referència a Cs, ha afirmat que no entén què vol negociar dels pressupostos de l'Estat i ha lamentat que el partit d'Albert Rivera s'hagi situat al costat de "l'esquerra radical".

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats