Lleida
2 / 20° C (sol)
97% 26 km/h


El fiscal general de l'Estat, partidari de demanar l'entrega de Puigdemont només pels delictes pels quals se l'acusaLes fórmules serien rebel·lió o sedició i malversació per impedir una entrega per un delicte menor


El fiscal general de l'Estat, Julián Sánchez Melgar, és partidari de demanar l'entrega de Carles Puigdemont només pels delictes pels quals se l'acusa quan el Tribunal Suprem decideixi sobre el processament, un fet que es preveu que sigui els mesos de març o abril.

Fonts de la Fiscalia han explicat a l'ACN que l'estratègia passaria per demanar que s'extradís Puigdemont de Bèlgica o bé pel delicte de rebel·lió o bé per una fórmula combinada de sedició més malversació. D'aquesta manera, expliquen les mateixes fonts, s'impediria que el president de la Generalitat cessat per l'article 155 pogués ser entregat a la justícia espanyola per un delicte menor, fet que provocaria, a parer del ministeri públic, una asimetria processal.

Cal recordar que en cas que es demanés a través d'una euroordre que Puigdemont fos entregat per un delicte de desobediència o de malversació i que la justícia belga ho acceptés, la justícia espanyola només el podria jutjar per aquestes qüestions.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats