Lleida
2 - 12° C (boira i sol)
97% 26 km/h


El Govern atura la liquidació "il·legal" del Diplocat i convoca el ple del patronatL'executiu també es persona per la via judicial contra una decisió "mal presa"


El Govern ha acordat aquest dimarts aturar la liquidació "il·legal" del Diplocat ordenada pel govern espanyol en el marc del 155. En roda de premsa posterior al Consell Executiu, la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi, ha explicat que l'acord de l'executiu català deixa sense efectes l'òrgan de liquidació. Així mateix, també ha afirmat que el procés de liquidació no havia finalitzat i que, per tant, els òrgans del govern continuen actius i no han perdut la seva personalitat jurídica.

En aquest sentit, el Govern també ha acordat que es reuneixi el patronat per decidir el futur de l'organisme. Una reunió que estarà presidida pel president de la Generalitat, Quim Torra. A banda, el govern de Torra també ha decidit personar-se per la via judicial contra una decisió que considera "mal presa".

El Govern ha pres dues decisions aquest dimarts sobre el Diplocat. D'una banda, deixar sense efectes l'ordre del govern espanyol durant el 155 de liquidar el Diplocat i, de l'altra, personar-se en el procés judicial que va iniciar l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i l'Ajuntament de Barcelona. Artadi ha assenyalat que el govern de Rajoy no va poder aturar el Diplocat per la via judicial ni va incloure la dissolució al decret del Senat sobre el 155 sinó que es va ordenar després d'una manera "totalment irregular". Per aquest motiu, el Govern de Torra també ha decidit recorre a la via judicial.

Levy reclama al govern espanyol que impedeixi "per tots els mitjans legals i polítics" la reactivació del Diplocat

La vicesecretària d'Estudis i Programes del PP i diputada al Parlament de Catalunya, Andrea Levy, ha reclamat al govern espanyol que impedeixi "per tots els mitjans legals i polítics" que la Generalitat "utilitzi mitjans públics" per fer "propaganda independentista a l'exterior", en referència a l'anunci de reactivació del Diplocat que ha fet avui el Govern. També ha demanat a Sánchez que demani a Torra que "s'abstingui" de tornar a obrir les "pseudoambaixades", i ha acusat al president del Govern de la Generalitat de voler "seguir la distorsió sobre Catalunya" fora de les fronteres espanyoles.

D'altra banda, Levy ha exigit "explicacions" al Govern per un presumpte sobrecost del 22% a les obres per rehabilitar una nau del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) de la Generalitat, que segons la popular havia de funcionar com a centre de dades al referèndum "il·legal" de l'1 d'octubre.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats