Lleida
16 / 36° C (sol)
97% 26 km/h


El govern espanyol es remet a la Llei de Secrets Oficials per no revelar si la policia va seguir Puigdemont a BèlgicaContesta al senador d'EH Bildu Jon Iñarritu que el cos de seguretat està obligat a mantenir la "reserva" sobre l'afer


El govern espanyol s'ha remès a la Llei de Secrets Oficials per evitar revelar si la policia va seguir o no Carles Puigdemont quan era a Bèlgica. Ho ha fet en una resposta escrita a les preguntes del senador d'EH Bildu Jon Iñarritu, que, al seu torn, recordava en aquestes preguntes que la investigació de la Fiscalia de Bèlgida en relació a la balisa "que va espiar el president Puigdemont" en aquell país va determinar que el dispositiu era espanyol i que les dues targetes de telèfon mòbil utilitzades "per seguir al president" van ser comprades a Espanya.

"Totes les activitats d'investigació policial especialitzada que requereixin la utilització de mitjans tecnològics avançats es troben emparats per la Llei de Secrets Oficials", afirma l'executiu a la resposta.

Iñarritu demanava al govern de Pedro Sánchez si a l'entorn del que havia descobert la Fiscalia de Bèlgica havia obert alguna investigació i, en cas afirmatiu, amb quin resultat. També preguntava si van ser funcionaris espanyols els que van col·locar l'aparell de geolocalització –i en cas afirmatiu si s'havia identificat l'autor o autors de la col·locació-, si Bèlgica ha demanat a les autoritats espanyoles informació sobre el cas o si s'ha facilitat informació a les autoritats belgues.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats