Lleida
17/34° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


El govern espanyol subratlla que la cancel·lació del MWC no ha estat per raons sanitàriesLa vicepresidenta Calvo subratlla que s'han seguit els consells de l'OMS i destaca un sistema de resposta "molt solvent"


El govern espanyol ha subratllat que la cancel·lació del Mobile World Congress (MWC) de Barcelona davant l'amenaça del coronavirus no respon a "raons sanitàries". Ho ha dit la vicepresidenta de l'executiu estatal Carmen Calvo, que als passadissos del Congrés ha volgut posar en valor que Espanya ha seguit les recomanacions de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i té un sistema de resposta "molt solvent". Calvo, en nom del govern, s'ha mostrat disposada a "entendre" les raons per les quals el Mobile s'ha cancel·lat, per evitar que la convocatòria "no sigui el que ha de ser", però ha insistit en què cal transmetre un missatge de tranquil·litat perquè el clima d'alerta "no es correspon amb la situació real" a l'Estat.

La vicepresidenta ha recordat que en aquest moment només hi ha dos casos de coronavirus a Espanya que evolucionen "molt bé", i ha subratllat que les 21 persones repatriades de Wuhan estan a punt de complir la quarantena sense que cap d'elles hagi mostrat símptomes de la infecció.

"Entenem que es pugui produir la suspensió per evitar que la convocatòria no sigui el que ha de ser en un esdeveniment tan prestigiós com el Mobile de Barcelona per a Espanya", ha admès Calvo, però ha insistit en què no ha estat per raons sanitàries.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats