Lleida
18-24° C (pluja)
97% 26 km/h


El Govern espera que els presos surtin de la presó després del judici i confia que la sentència no estigui escrita jaBudó deriva a Torra i la roda de contactes amb entitats i partits la reacció a una hipotètica condemna


El Govern espera que els "presos polítics" surtin de la presó quan acabi el judici, entre aquest dimecres i dijous. Així ho ha expressat la portaveu, Meritxell Budó, durant la roda de premsa d'aquest dimarts al migdia, posterior al Consell Executiu.

La consellera de Presidència també ha apuntat que la "voluntat immediata" del Govern és l'alliberament dels dirigents empresonats, i que la sentència no estigui escrita ja, i que a més sigui absolutòria. Així mateix, Budó ha derivat al president, Quim Torra, i la roda de contactes que està duent a terme amb entitats i partits, la reacció a una hipotètica condemna del Suprem.

Budó ha exposat que durant el Consell Executiu d'aquest dimarts el Govern ha posat sobre la taula la "voluntat immediata" que, tan bon punt acabi el judici, els presos puguin ser alliberats. "És l'objectiu que com a Govern ens plantegem", ha remarcat la consellera.

Budó ha dit que seria "gravíssim" que la sentència ja estigués escrita: "Jo penso que no", ha admès. La consellera també ha opinat que s'ha desmuntat el relat "fictici" al voltant de la rebel·lió i la sedició i que, de fet, el judici no ha servit "per a res".

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats