Lleida
2 - 12° C (boira i sol)
97% 26 km/h


El Govern reclamarà 7.607 MEUR de "deutes pendents" a l'EstatHo farà en la Comissió Mixta d'Afers Econòmics que se celebrarà el 25 de setembre


El vicepresident i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha assegurat aquest dijous que el Govern reclamarà 7.607 MEUR de "deutes pendents" de l'Estat amb Catalunya a la pròxima Comissió Mixta d'Afers Econòmics, que se celebrarà el pròxim 25 de setembre. Ho ha fet en una comissió parlamentària en la qual ha explicat l'absència de representants de la Generalitat en les darreres reunions del Consell de Política Fiscal I Financera (CPFF).

Durant la compareixença, Aragonès ha remarcat que les negociacions en matèria financera amb l'Estat han de ser bilaterals i ha esperat que se'n treguin "acords concrets". "Hi ha un canvi de to, però s'ha de veure si hi ha un canvi de partitura", ha dit. Amb tot, ha subratllat que la negociació "de fons" amb l'Estat no ha de ser sobre el finançament o l'autonomia, "sinó sobre l'autodeterminació".

Aragonès insisteix que la negociació financera amb l'Estat ha de ser bilateral i no en un òrgan "frustrant" com el CPFF

El conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha insistit aquest dijous que les negociacions en matèria financera amb l'Estat han de ser de manera "bilateral" i no en trobades multilaterals com el Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF). En una comissió parlamentària en la qual ha explicat l'absència de representants de la Generalitat en els darrers CPFF, Aragonès ha dit que el Govern no hi ha anat perquè aquestes reunions "no són útils per a les reivindicacions" del Govern i perquè "no és un òrgan federal ni té intenció de ser-ho".

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats