Lleida
22/36° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


El jutjat de vigilància penitenciària suspèn el tercer grau de Forcadell, Bassa, Rull i TurullDiu que no es pot suspendre cautelarment abans del recurs d'apel·lació al Suprem


El jutjat de vigilància penitenciària número 1 de Catalunya ha desestimat la suspensió cautelar del tercer grau atorgat a Carme Forcadell i Dolors Bassa que havia demanat la fiscalia. Segons les interlocutòries del magistrat, la llei només preveu la suspensió cautelar quan es presenta el recurs d'apel·lació davant del tribunal sentenciador, no pas abans, en el recurs d'alçada al jutjat de vigilància penitenciària contra la resolució administrativa de la Generalitat. Per això, dona deu dies a les afectades perquè presentin al·legacions al recurs de la fiscalia. Aquest argument és el mateix que va utilitzar l'advocat de Jordi Sànchez per oposar-se a la suspensió del tercer grau acordada pel jutjat de vigilància número 5.

D'altra banda, el mateix jutjat ha rebutjat pronunciar-se sobre l'aplicació de l'article 100.2 del reglament penitenciari a Bassa, ja que la situació ja està superada per la concessió del tercer grau.

 

El jutjat de vigilància penitenciària també suspèn el tercer grau de Rull i Turull després de la petició de la fiscalia

El jutjat de vigilància penitenciària número 5 de Catalunya ha suspès el tercer grau als exconsellers Josep Rull i Jordi Turull després que ho demanés la fiscalia en el seu recurs, segons ha confirmat l'ACN. D'aquesta manera, ja són set els polítics presos als quals s'ha suspès el tercer grau, tots els que estan tancats a Lledoners i depenen del jutjat número 5. En canvi, les dues dones, Carme Forcadell i Dolors Bassa, que depenen del jutjat número 1, encara mantenen el tercer grau, ja que el magistrat considera que no es pot suspendre aquesta classificació en un recurs d'alçada contra la resolució administrativa, sinó posteriorment en un recurs d'apel·lació davant del tribunal sentenciador, en aquet cas el Suprem.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats