Lleida
21/34° C (sol)
97% 26 km/h


El Parlament adapta els seus espais per reprendre l'activitat presencial el 15 de junyS'habiliten mesures d'accés a l'edifici, recorreguts amb doble sentit de circulació i mampares en llocs de treball


El Parlament tornarà a tenir activitat presencial de tots els seus òrgans a partir de 15 de juny i ha començat a adaptar els seus espais amb mesures per evitar contagis. Es faran controls de temperatura a l'entrada del palau i s'exigirà l'ús de mascaretes als espais comuns, i guants. Es recomanarà als diputats vestir mascareta al saló de sessions o sales de comissions mentre no facin ús de la paraula. També s'han habilitat mesures per l'accés a l'edifici i recorreguts amb doble sentit de circulació per garantir una mobilitat segura per passadissos i escales, s'han instal·lat mampares en alguns llocs de treball i més dispensadors de gel hidroalcohòlic.

A partir del 15 de juny totes les sessions dels òrgans de la cambra -Mesa, Junta de Portaveus, comissions i ponències- seran presencials i amb la participació de tots els seus membres, a excepció dels plens, que es continuaran fent amb format reduït, amb una vintena de diputats a l'hemicicle. La resta podran seguir la sessió pel Canal Parlament i votar per delegació o telemàticament, com ja s’ha fet als plens de l’abril i el maig. Les comissions es reuniran únicament a les sales amb l’aforament més gran per garantir les mesures sanitàries, i s’han retirat cadires de totes les sales per garantir la distància interpersonal de seguretat.

També s'han instal·lat rètols informatius amb mesures per combatre la covid-19 i sobre la reducció de l’aforament a les sales i s’ha intensificat la neteja. Les recomanacions per prevenir contagis també inclouen l’ús de gel hidroalcohòlic a l’entrada i la sortida de les sales.

La recuperació de l’activitat presencial comportarà també la reincorporació als seus llocs de treball físics del gruix de treballadors de l’Administració parlamentària, que es poden acollir a un programa especial de teletreball fins al 31 de juliol, que en molts casos es concretarà en tres dies de treball presencial i dos de teletreball.

L’accés al palau es farà per una de les dues portes habituals, però la sortida serà per la porta giratòria del vestíbul principal. Per evitar aglomeracions a l’accés, s’han instal·lat tanques en forma de Z sota els porxos per mantenir la distància de seguretat entre persones.

A les oficines també s’han adaptat els espais per garantir la separació de dos metres entre els treballadors creant barreres de separació física i redistribuint el mobiliari. A més, es demanarà als treballadors que al final de la jornada laboral deixin les seves taules sense papers o altres objectes perquè la neteja es pugui fer amb les màximes garanties.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats